Reparație morală și salarială pentru cei care-și desfășoară activitatea la Casa de Cultură Oțelu Roșu

Primarul orașului Oțelu Roșu, cu acordul Consiliului Local, a remediat o situație ambiguă întâlnită la Casa de Cultură din localitate. Luca Mălăiescu spune că la instituția de cultură cei trei angajați, deși prestau activități culturale, erau încadrați pe diferite funcții la compartimentele subordonate Primăriei. O „moștenire” pe care edilul de pe Valea Bistrei a dorit să o îndrepte.

În urma aprobării modificării organigramei și a statului de funcții ale aparatului propriu și ale serviciilor publice aflate în subordinea Consiliului Local, aleșii din Oțelu Roșu au fost de acord și cu propunerea primarului Mălăiescu de a desființa de la Serviciul de Salubrizare trei posturi de muncitor necalificat și de a se înființa în cadrul Casei de Cultură trei posturi de referent.

„Am luat această decizie din cauză că noi ne confruntăm de foarte multă vreme cu o situație neclară la Casa de Cultură. Vă dau exemplu d-na profesoară de pian, care de 30 de ani predă ore copiilor, și are peste 30 de elevi la ore, și ea figurează ca angajată pe un post inferior, și NU la Casa de Cultură. Eu așa am moștenit această situație. Știți că am dorit în primul meu mandat să facem Casa de Cultură cu personalitate juridică, însă legislația nu permite, astfel că am renunțat la această propunere. Sper ca prin această decizie, de a tăia cele trei posturi vacante de la Salubrizare și transferarea către Casa de Cultură, să reparăm această nedreptate pentru cei care chiar lucrează în instituția de cultură (profesor de pian, instructor de dansuri și bibliotecar)”, a menționat primarul Luca Mălăiescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/