Renovarea Parcului Dragalina, o prioritate!

La finalul anului 2013, unele proiecte pe care Primăria Caransebeșului și le-a propus nu au fost duse la bun sfârșit din cauza unor factori externi. Însă lupta nu este pierdută, amenajarea Parcului Dragalina este cap de listă în acest an.

Parcul de la capătul Centrului Civic, construit în memoria generalului Ion Dragalina, a cărui sculptură domnește la intrarea în parc încă din 1943, este departe de lumea modernă și de partea reabilitată a centrului. Tocmai pentru a completa imaginea unui oraș european, administrația locală a propus încă de la finele lui 2012 un proiect de hotărâre prin care se dorea amenajarea parcului, investiție ce depășește 2 milioane de lei.

Chiar dacă termenul de finalizare a proiectului era de opt luni, finele lui 2013 a găsit parcul în același stadiu, cauza fiind lipsa unei companii serioase pentru lucrări. Chiar și cu acest mic hop, trasformarea parcului nu a fost exclusă, ci doar amânată pentru începutul acestui an.

Extinderea Parcului Dragalina are licitația făcută, dar nu s-au calificat niciuna dintre cele două firme. Ideal ar fi fost să se califice amândouă, iar bătaia să se consume la preț. Din păcate, nu a fost așa situația.  Extinderea parcului nu este pierdută, banii există, proiectul există, se va realiza în primăvară, licitația se va relua în primele zile din luna ianuarie”, a declarat primarul orașului Caransebeș, Marcel Vela.