Renașterea stațiunii Băile Herculane, oprită cu mascații! Nu se mai mișcă un deget pentru proiectele de zeci de milioane!

Mai toate proiectele inițiate de fostul primar Nicușor Vasilescu sunt astăzi stopate, după înlăturarea sa de la Primărie și anchetarea pentru abuz în serviciu punându-se lopețile jos. Și asta pentru că banii n-au prea mai ajuns în stațiunea de pe Valea Cernei!

Actualul edil-șef din Băile Herculane, Cristian Miclău, a găsit în Primărie, după cum spune chiar el, destule lucruri bune. Se referă în primul rând la o serie de proiecte aprobate și realizate în procente mai mari sau mai mici. Toate ar fi foarte importante pentru renașterea stațiunii și a turismului, numai că mare parte dintre ele sunt oprite în momentul de față. „Pentru Herculane avem foarte multe proiecte, ne bazăm foarte mult pe POR 2014-2020. Vom încerca să obținem cât mai multe fonduri. Avem multe proiecte în desfășurare, finanțate de Ministerul Dezvoltării. Avem în derulare reabilitarea îndiguirii râului Cerna, reabilitarea podurilor de piatră și de fontă, cu o valoare peste 8 milioane lei. Mai avem înființarea centrului multicultural Hercules prin reabilitare cinematograf și extindere clădire, care înseamnă alte 2,8 milioane de lei. Tot în derulare, reabilitare trasee turistice montane, proiect cu o valoare de 1,7 milioane lei, reabilitare și extindere rețea apă potabilă și canalizare, cu valoare de 4,4 milioane lei sau reabilitare Drum Județean 608 D și modernizarea Străzii Gării, cu o valoare de 5,9 milioane lei. Totodată, avem podul nou peste Cerna, la Km 0”, a precizat primarul Miclău pentru expressdebanat.ro.

Problema este că la foarte puține dintre aceste proiecte se mai lucrează. După plecarea forțată din Primărie a lui Nicușor Vasilescu, banii au venit de la minister tot mai greu sau mai degrabă deloc. „Proiectul de la cinematograf e realizat în proporție de 20 la sută. Cel cu îndiguirea, în proporție de 5 la sută, podul era cel mai aproape de finalizare, dar acolo e o problemă juridică. De asemenea, la podul de piatră sunt sistate lucrările ca urmare a întârzierilor la plată. La cinema, la fel, din aceeași cauză. Pentru traseele turistice montane urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Avem în lucru contractul pentru modernizare Dj 608D și a Străzii Gării. Se lucrează, se toarnă rigolele pe marginea drumului. Se dă o pantă pentru scurgerea apei”, a explicat edilul-șef.

Până să vină banii de la Ministerul Dezvoltării, Miclău a rezolvat imediat ce a fost instalat primar o problemă arzătoare, cea a transportului public. Acesta a fost reluat la începutului lunii iulie, pe traseul gară – centru și retur.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Miclău omoară turismul sezonier din Băile Herculane!