Renaște USL în Caraș-Severin? „Înțelegerile pe sub masă s-ar oficializa în sfârșit”

andrei plujar usr
untitled design set 970x90 px

Ipoteza lansată de Cătălin Drulă este analizată la nivel local de liderul USR Caraș-Severin, care consideră că, dacă PSD și PNL devin o singură forță, va fi interesant de urmărit ce se întâmplă în politica din Banatul de Munte.

Președintele USR, Cătălin Drulă, declara ieri că Marcel Ciolacu „este șeful de facto și al PNL și nu știu de ce se mai codesc și nu se iau cu acte, adică să facă această absorbție a PNL-ului în PSD, ca să fie lucrurile clare pentru toată lumea.”

CITEȘTE ȘI: „Ciolacu este șeful de facto al PNL, nu știu de ce se mai codesc și nu se iau cu acte”

Tot ieri, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat dacă în 2024 cele două partide vor avea candidați comuni. Răspunsul său a lăsat loc de interpretări. După ce a declarat că până acum nu s-au purtat discuții de acest gen, Ciucă a completat: „Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere, ne vom consulta filialele și, în final, pe orice decizie, vom avea susținerea de la nivelul fiecărei filiale”. Totuși, după experiența USL, ar mai risca PNL o alianță cu PSD? „Nu vă pot răspunde acum”, a fost reacția liderului liberalilor.

O apropiere în adevăratul sens al cuvântului între PNL și PSD ar putea fi greu de conturat în Caraș-Severin, în condițiile actuale, chiar dacă, spune liderul județean al USR, prietenia dintre liderii celor două formațiuni este cunoscută de toată lumea. „Este de notorietate prietenia dintre Marcel Vela și Ion Mocioalcă. Așa că n-ar fi chiar o surpriză să producă o alianță și în Caraș-Severin, deși e puțin probabil în momentul de față, dar… Ne-am învățat să ne așteptăm la orice. Ar fi interesant să vedem ce candidat comun vor avea la președinția Consiliului Județean, dacă se materializează această alianță.”, spune Andrei Plujar.

Dacă la alegerile locale ar fi greu de crezut că se va merge pretutindeni cu propuneri comune, nu același lucru se poate spune despre alegerile parlamentare, consideră președintele USR, care vorbește despre anumite înțelegeri și cu referire la anul 2020. „Cred că cel puțin la locale vor avea libertatea să facă doar acolo unde doresc alianțe. Probabil vor face în Timișoara, împotriva lui Dominic Fritz, ceea ce ar fi încă un avantaj pentru noi. Dar e totuși puțin probabil. La parlamentare am înțelege această alianță PSD-PNL. S-a văzut după scorul electoral din 2020 ce bine și-au împărțit procentele în Caraș astfel încât să nu intre la redistribuire cu niciun mandat nici unii, nici alții. Deci înțelegerile pe sub masă dintre PSD și PNL s-ar oficializa în sfârșit, nu ar trebui să se mai ascundă, și-ar putea face înțelegerile oficial.”, a completat Andrei Plujar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/