Comisia Europeană, chestionată cu privire la contractele pentru achiziția vaccinurilor anti-Covid

maria grapini
untitled design set 970x90 px

Europarlamentarul PUSL a adresat noi întrebări Comisiei Europene pe tema controversatelor contracte de achiziții de vaccinuri și alte produse de protecției anti-Covid.

Maria Grapini este membru al Comisiei CONT şi Raportor din partea grupului S&D pentru descărcarea de gestiune a Comisiei Europene privind exercițiul financiar 2021.

„De ce în anul 2021 aţi încheiat mai multe contracte pentru achiziţionarea de vaccinuri şi alte produse de protecţie împotriva Covid-19, dar nu aţi menționat niciodată motivul pentru care aţi contractat această cantitate de vaccinuri şi nici modalitatea prin care s-a stabilit preţul de achiziţie? De ce nu aţi clarificat corespondenţa privind mesajele text dintre preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi reprezentantul  companiei Pfizer?”, a întrebat eurodeputatul umanist.  

Maria Grapini a avut în ultimul an mai multe intervenții în plenul PE și a adresat mai multe întrebări cu solicitare de răspuns scris pe tema achizițiilor de vaccinuri împotriva Covid-19. Eurodeputatul argumentează cu transparența de care trebuie să dea dovadă instituțiile europene. În baza acesteia, spune Maria Grapini, europarlamentarii ar trebui să aibă acces la conținutul contractelor de achiziții de vaccinuri pentru a putea, la rândul lor, să răspundă întrebărilor cetățenilor pe marginea acestei teme.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/