Relocări de fonduri din bugetul local! Bani pentru spital, microbuze și creșă nouă

consilieri lugoj

Lugojul se află între două rectificări de buget, prima fiind votată în ședința de consiliu din 31 august. Aceasta a vizat în principal investițiile pentru renovarea secției de nou-născuți de la Spitalul Municipal, în timp ce a doua, programată la finele lunii septembrie, va avea ca obiective principale achiziția de microbuze pentru transportul urban și mai ales pregătirea investiției creșei celei noi – proiect de anvergură finanțat de Ministerul Dezvoltării.

„În principal, rectificarea a fost făcută pentru Spitalul Municipal, unde am alocat sumele necesare pentru renovarea integrală a sălilor de nașteri și a spațiilor conexe care le deservesc. Alte sume sunt alocate pentru dotarea integrală a acestor săli cu aparatură de ultimă generație. Tot pentru spital au fost alocați bani pentru compartimentul de Gastroenterologie și secția de Boli interne, pentru a achiziționa cele două aparate primise: video colonoscopul și video endoscopul. Acestea au fost obiectivele prioritare ale acestei rectificări de buget, pentru că alocările respective nu sufereau amânare”, a spus primarul Claudiu Buciu.

O nouă rectificare este programată la sfârșitul lunii septembrie. Atunci se vor aloca bani pentru achiziția a opt-zece microbuze de dimensiuni mari, în special pentru transportul copiilor la școală. Este o sesiune de omologări la nivelul Comunității Europene, în care vor fi omologate motoarele Euro 7. „Așteptăm finalizarea acestei sesiuni. Noi știm costurile acestor microbuze de 22 + 1 locuri și vom aloca bani pentru opt-zece bucăți”, adaugă edilul-șef.

Tot la viitoarea rectificare bugetară vor fi alocați bani pentru măturători stradale de puteri și gabarite diferite și utilaje de întreținere a spațiilor verzi. Măturătorile stradale sunt utilajele mobile care spală, mătură carosabilul, trotuarele și bordurile. În 7 septembrie a avut loc un concurs pentru angajarea a trei operatori care vor deservi aceste utilaje. Mai sunt și alte alocări legate de noile finanțări europene, dintre care se detașează noua creșa de pe strada Doja.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Se conturează deja programele și în funcție de asta vom aloca bani. De exemplu, ne-a venit proiectul cu creșa, iar noi va trebui să dăm bani pentru viabilizarea terenului. Proiectul cu creșa nouă este unul lansat de Ministerul Dezvoltării. Lugojul beneficiază de un proiect mare pentru că avem o suprafață importantă de teren alocată pentru creșă. Este vorba despre terenul situat pe str. Gheorghe Doja, imediat după Ambulanță, în suprafață de 8.500 mp. Suprafața construită va fi de 2.500 mp. Creșa va avea 110 copii. Proiectul este în valoare de 22 milioane de lei. Banii au fost alocați în bugetul național. Din aceștia vor fi construite 138 de creșe în toată România, câte două în municipiile reședință de județ și câte una în municipiile nereședință de județ”.

În legătură cu aparatul RMN pentru spital, mult așteptat de lugojeni, administrația locală și-a făcut temele și are alocată cei 10% cota de participare, în valoare 750.000 lei. Este așteptată includerea obiectivului la rectificarea de buget pe plan național.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/