Relocare! Activitățile de salubritate și apă-canal ale municipiului Lugoj se mută la fostul Liceu Agricol

Activitățile Meridianului, ale salubrității și cele ale serelor și spațiilor verzi, vor fi relocate în spațiile și clădirile fostului Liceu Agricol, a anunțat primarul Claudiu Buciu. Depoul pentru autobuzele electrice va fi și el amplasat într-o zonă situată spre exteriorul municipiului, pe strada Buziașului.

„La fostul Liceu Agricol sunt, în acest moment, 15 locuințe sociale. Având în vedere că atunci când a fost întreruptă activitatea de învățământ spațiile tocmai fuseseră renovate, evaluăm ca în acea incintă, în următorii ani, să își desfășoare activitatea o nouă societate a Consiliului Local, care va prelua activitățile de curățenie, de îngrijire a spațiilor verzi. Societatea care se va ocupa de apă-canal va fi și ea acolo. Probabil și Meridianul, până la desființare, va fi mutat și el acolo. Sunt foarte multe spații și temporar își va desfășura activitatea în acel loc, ca să nu investim acuma în alte clădiri cu această destinație.”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Depoul de autobuze electrice va fi pe strada Buziașului

leader board 728 x 90 px

Noua administrație consideră că zona căminului de pe strada Buziașului oferă condiții mult mai bune pentru depoul de autobuze electrice decât spațiul actualei societăți Meridian 22.

„În legătură cu căminul de pe strada Buziașului, ocupat într-un grad mic astăzi, vom încerca să îl evacuăm, oferind alte locuințe celor care sunt în prezent acolo, și să îl renovăm. În spate, o să curățăm terenul. O parte din teren a fost restituit unui solicitant, în baza Legii 10… Acolo s-ar putea să construim depoul pentru autobuzele electrice. Nu putem construi depoul pe terenul Meridian, din cauza problemelor juridice și din cauza faptului că nu avem putere de curent acolo. În plus, s-a specificat în mod eronat că acolo ar fi garaje și deci poate fi un depou, așa zisul depou prevăzut în proiectul european care prevedea achiziția de autobuze electrice.”, a punctat edilul-șef.