Relații economice bilaterale între firmele timișene și cele rusești. Vezi ce domenii sunt vizate!

gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Contracte de afaceri directe între firmele românești și cele rusești. Așa s-a finalizat misiunea economică multisectorială a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizată în Federația Rusă. Memorandumul de Colaborare al CCIAT cu Camera de Comerț și Industrie Moscova are în vedere stabilirea și identificarea unor oportunități, proiecte de cooperare, respectiv investiții între cele două țări și regiuni.

Acordul de colaborare inter-cameral a fost semnat de Președintele Executiv al CCIAT, Florica Chiriță și de Președintele CCI Moscova, Vladimir Platanov. Cei 38 de reprezentanți de firme timișene, membre ale CCIAT, au inițiat discuții care vor conduce la stabilirea de relații de afaceri în domeniile: bio-agricultură, creșterea animalelor și prelucrarea produselor derivate, producție și comercializare de produse industriale, medical, construcții, imobiliare – cu respectarea legislației în vigoare.

„Sunt deosebit de încântată că există o deschidere și un interes real al firmelor și al camerelor de comerț din Federația Rusă, a reprezentanților Guvernului care au fost prezenți la evenimente, pentru identificarea oportunităților de consolidare a cooperării bilaterale și consolidarea legăturilor economice dintre țările și regiunile noastre. Atât companiile timișene, cât și cele rusești care s-au întâlnit în cadrul Forumului de Afaceri și-au exprimat deschis dorința de colaborare”, a spus Florica Chiriță, Președintele Executiv al CCIAT.

Din delegația timișeană au făcut parte oficiali ai administrației publice locale, ai mediului universitar timișorean, ai Colegiului de Conducere al CCIA Timiș.

publicitate Timisoara banner maxagro

Forumul de Afaceri care s-a bucurat de sprijinul Ambasadei României în Federația Rusă și de participarea unui număr important de înalți oficiali ai Camerei de Comerț Moscova, ai Camerei de Comerț a Regiunii Domodedovo, ai Consiliului de Afaceri Rusia-Moldova, dar și ai Guvernului Federației Ruse.

La întâlnirea de afaceri de la Saint Petersburg au participat președintele și vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Saint-Petersburg și consulul României, Cosmin Ioniță. Discuțiile au vizat identificarea de potențiali parteneri de afaceri și investiții, interesați de piața românească.

Agenda de lucru convenită de CCIA Timiș cu cele două camere de comerț, având ca suport diplomatic Ambasada României la Moscova și Consulatul General al României la Saint-Petersburg, prevede o serie de acțiuni de dezvoltare și facilitare a schimburilor comerciale bilaterale și a exporturilor de produse românești pe piața din Federația Rusă. În acest sens, CCIAT a lansat invitația pentru organizarea la Timișoara, în toamna acestui an, a unui Forum de Afaceri Româno-Rus.

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/