Reîntâlnire cu futsalul. Muncitorul Reșița își așteaptă fanii la Sala Polivalentă

În etapa a 18-a a Ligii I de futsal, Muncitorul Reșița primește în această seară, de la ora 18, replica formației United Galați. Meciul se va disputa în Sala Polivalentă din Reșița, intrarea fiind liberă.

Va fi primul joc din acest an pe teren propriu pentru Muncitorul Reșița, care se prezintă în fața fanilor cu unele noutăți. Echipa pregătită de Viorel Lolea și Ion Roman i-a pierdut în această iarnă pe Vasile Giurcanu și pe Valentin Ilaș, care au preferat-o pe cealaltă reprezentantă a Banatului din prima ligă de futsal, Informatica Timișoara, alături de care speră să câștige titlul național, sub comanda unui alt reșițean, antrenorul-jucător Robert Lupu.

Informatica și Muncitorul și-au măsurat forțele la începutul acestei săptămâni, în etapa a 17-a, la Sala Constantin Jude din Timișoara, partidă în urma căreia reșițenii i-au pierdut pentru jocul cu United Galați pe Demian (cartonaș roșu la Timișoara) și pe Breșneni (al patrulea galben în meciul de la Timișoara). Muncitorul vine însă cu jucători noi, dar de pe teren mare, cum sunt Neagu și Stoica. De asemenea, în lotul echipei reșițene au revenit Demian și Călin.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, probabil cel mai greu meci din acest campionat pe teren propriu, cu o echipă foarte bună, experimentată, cu valori individuale de excepție. Noi vom avea două absențe importante, Laurențiu Breșneni, care a primit al patrulea cartonaș galben în meciul de la Timișoara, și Demian, eliminat în același meci, dar sper ca aceste absențe să nu cântărească foarte mult”, a spus Viorel Lolea.

Fanii au și ei un rol important în viața echipei reșițene, precizează Viorel Lolea, care trage și un semnal de alarmă în privința situației financiare: „Suntem singura echipă din campionat care avem suporteri la majoritatea meciurilor din deplasare, țin să le mulțumim încă o data. Țin să le mulțumesc și pentru numărul mare de spectatori care au venit și în turul campionatului, chiar dacă nu ne-am ridicat tot timpul la nivelul lor. Este foarte greu ca Muncitorul Reșița să ajungă și în acest sezon în play-off. Capitolul financiar din păcate este o problemă delicată la clubul nostru. Încercăm zilele următoare să ne întâlnim și cu cei de la Consiliul Județean, și de la Primăria Reșița, să vină alături de noi, căci altfel o să fie foarte greu să încheiem campionatul.”

Partida Muncitorul Reșița – United Galați va fi arbitrată de Marian Ivănescu (București) și Florin Anca (Deva). Rezervă: Liviu Chita (Pitești). Observator: Ilie Șandru (Pitești).