Registrul electronic național, o provocare în cadrul celei de-a doua etape a Maratonului vaccinării de la CRAFT. Peste 8.500 de oameni, imunizați în trei zile

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un număr de 8.540 de persoane s-au vaccinat în cadrul celui de-al doilea Maraton al vaccinării organizat la CRAFT. Dintre aceștia, 585 au fost la prima doză, iar 1.233 de persoane au optat pentru vaccinul Johnson&Johnson. Pentru medici a fost o provocare să opereze datele oamenilor, în timp real, în registrul electronic național. 

La prima ediție organizată la CRAFT a Maratonului vaccinării, în 64 de ore au fost imunizate peste 6.700 de persoane. De această au fost oameni care s-au vaccinat cu prima doză, dar și care au optat pentru Johnson&Johnson.

„Am reușit să creștem numărul persoanelor vaccinate și închidem maratonul cu 8.540 de persoane vaccinate. 585 au fost la prima doză, față de data trecută când am vaccinat 6.722, 300 de persoane au ales să meargă în altă parte să își facă rapelul, iar ca noutate, am avut și vaccinul Johnson, unde am avut 1.233 de persoane care s-au vaccinat. Per total, 1.818 persoane noi au fost vaccinate în a doua ediție a maratonului. Am făcut și acele teste screening, iar 780 de persoane au primit screening pentru hemoglobina glicozilată și au fost consiliați medical și îndreptați spre consulturile de specialitate. În ceea ce privește echipa mobilă, în 3 zile am vaccinat în jur de 80 de persoane care nu se puteau deplasa din cauza patologiilor cronice sau a bolilor cu invaliditate mare și aparținătorii care au fost la domiciliu.”, a declarat Giorgiana Bobouțeanu, coordonatoarea centrului de vaccinare de la CRAFT.

Alte zeci de persoane au fost vaccinate de echipele mobile, direct la domiciliu.

„Am mers la domiciliu și am vaccinat oameni cu probleme de mobilitate, cazuri sociale. Și a fost o experiență extraordinară pentru tinerii mei colegi. Am făcut acest screening populațional care a fost deosebit de util și a depistat multe cazuri cu probleme de diabet, tulburări de ritm, am vaccinat un grup de imigranți și ne bucurăm, pe lângă grupul de deținuți de la penitenciarul din Timișoara, am dat atenție vulnerabililor pe care de la început, prin caravanele noastre, i-am făcut esențialii noștri.”, a spus medicul Dorel Săndesc.

Săndesc: „Nu am făcut-o pentru faimă. Nu o să candidez pentru vreo funcție.”

promovare banner maxagro

Aproximativ 800 de doctori, asistente și studenți au asigurat asistența medicală în cadrul maratonului.

„Voluntariatul creează dependență. Pentru că te simți atât de bine cum nu te poți simți niciodată atunci când ajuți pe alții total dezinteresat. Nu am făcut-o nici pentru faimă, nici pentru fală, nici pentru funcții, nu o să candidez pentru nu știu ce funcții nici pe linie politică, nici administrativă, nici universitară. Suntem mulțumiți cu ce avem și suntem mulțumiți să putem face acest lucru. O activitate foarte complexă și dificilă a fost cea de lucrul cu sistemele informatice pentru că am avut o campanie care a pornit cu o ambiție majoră total informatizată. S-a văzut că abordarea aceasta nu poate să asigure condițiile cele mai bune pentru a asigura vaccinarea oamenilor și, iată, faptul că s-a renunțat, la inițiativa noastră, la prima ediție, la vaccinarea exclusiv prin programarea pe platformă, a constituit o cotitură importantă. Oamenii au putut să vină direct cu buletinul să se vaccineze. Am avut mult de lucru pentru că a manageria live tot ce faci, a introduce într-un sistem, nu este deloc ușor.”, a mai declarat Săndesc.

Una dintre provocările medicilor a fost, în cadrul maratonului, introducerea datelor oamenilor în sistemul informatic național.

„În ceea ce privește acest registru electronic național, sistemul informatic în care am introdus cetățenii în timp real, desigur au apărut noi provocări care pe parcurs, o parte, au fost soluționate, altele sunt în curs de soluționare. Sunt convins că și celelalte centre au beneficiat de soluțiile pe care le-am găsit noi pe parcurs și s-au bucurat de aceste lucruri. Suntem convinși că este esențial ca pe viitor, în centre atât de mari cum a fost acesta, unde se vaccinează atât de mulți oameni într-un timp atât de scurt, să fie fizic un om prezent, delegat, de la cei responsabili de sistemul electronic național, la fel cum cei de la STS au avut un om în permanență care să ne asigure un suport tehnic pe viu, aici, în orice moment. Provocările au fost foarte multe, însă cred că a meritat tot efortul și voluntarii noștri au fost cât de poate de receptivi și suntem foarte mândri de rezultate.”, a declarat, la finalul maratonului, doctorul Claudiu Bârsac.

În weekend, în țară au fost organizate 25 de maratoane de vaccinare împotriva Covid-19.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/