Noua structură a Regionalei Finanțelor!

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara este forma finală în urma regionalizării Agenției Naționale de Administrare Fiscală și cuprinde și filiala județului Caraș-Severin. Alături de acesta, alte trei județe s-au alăturat regionalei.

După trei luni de discuții și variante, forma finală a Finanțelor în urma procesului de regionalizare a instituțiilor pe zone ale țării a ieșit la iveală. Cu denumirea de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara, structura cuprinde județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin și are în total un număr de 2.221 de posturi ocupate, iar vacante, un număr de 56 de posturi.

Directorul general al direcției regionale, hunedoreanul Lucian Ovidiu Heiuș (FOTO), a precizat faptul că problema posturilor blocate nu este doar de moment, ci va avea repercusiuni și în anii viitori. „Efectuând un calcul simplu, am ajuns la concluzia că peste patru-cinci ani va scădea numărul angajațiilor cu aproximativ 400 de persoane, angajați care vor ieși la pensie. Dacă de azi nu recrutez tineri pe care să îi instruiesc, ca debutanți sau asistenți, vom avea un gol de personal în următorii ani. Deficit de personal întâlnim în special la inspecția fiscală și la colectare”, a explicat Ovidiu Heiuș.

ovidiu heius

În subordinea structurii județene cărășene există un serviciu fiscal municipal la Caransebeș, patru servicii fiscale orășenești la Oțelu Roșu, Băile Herculane, Moldova Nouă și Oravița, un birou fiscal comunal la Bozovici și două birouri vamale de frontieră la Naidăș. În organigrama Administrației Județene a Finanțelor Publice Caraș-Severin se află un total de 336 posturi, din care vacante sunt 10 posturi. Odată cu regionalizarea instituției, la nivelul zonei de vest s-au redus numărul posturilor cu 179 de persoane, angajați ce nu au mai fost cuprinși în structura actuală a Finanțelor Publice.