Regina Damian expune la Reșița. Tu crezi în mister?

promovare online Timisoara Casa Auto

Dualitate, lume nevăzută și mister. Așa se poate caracteriza pe scurt expoziția care se va deschide publicului miercuri la Reșița și intitulată „Spirits”. O lume magică, inspirată de mitologie și legende, transpusă pe pânză de Regina Damian.

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița va fi miercuri, la ora 18.00, gazda unui eveniment încărcat de magie. Tânăra artistă Regina Damian, în vârstă de 28 de ani, va expune 14 picturi reunite sub denumirea „Spirits”. Nici că se putea un nume mai potrivit pentru tablourile care înfățișează pe de o parte personaje viu colorate, desprinse parcă din basmele pentru copii, cu ființe supranaturale, încărcate de bunătate, pe de altă parte, ființe nepământești, întunecate, redate prin culori în aceleași tonuri și tușe groase, care adâncesc misterul.

promovare banner maxagro

Regina Damian s-a născut în Turkmenistan, într-un mic oraș numit Krasnovodsk de pe malul Mării Caspice. La vârsta de 6 ani se mută în Rusia, termină Colegiul de Arte și își descoperă pasiunea pentru pictură. În 2016 ajunge în România, unde se stabilește și continuă să creeze. Tânăra a mai expus în Rusia, însă în România premiera în acest sens a avut loc la Timișoara, în 1 martie anul curent. Cu aceeași expoziție, Regina vine și la Reșița, unde picturile ei vor putea fi admirate în perioada 2 – 14 mai, în holul universității reșițene.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Centrul Regional de Integrare AIDRom Timișoara.

publicitate tmc 640