Regenerări peste grafic în Caraș-Severin

directia silvica caras severin

În campania de primăvară derulată de Direcția Silvică s-a depășit pragul atât la regenerările naturale cât și la cele artificiale.

Conform datelor furnizate de Direcția Silvică Caraș-Severin, în această primăvară, la nivelul celor 17 ocoale silvice din județ, au fost programate regenerări naturale pe 399 de hectare, cele mai întinse suprafețe fiind la Bocșa Română, Bocșa Montană și Teregova. În primăvara acestui an, au fost regenerate natural 415 hectare după ce, la Văliug, au fost regenerate 35,22 hectare în loc de 18,86 cât prevedea graficul inițial.

În privința regenerărilor artificiale, graficul inițial prevedea o suprafață de 36,58 de hectare fiind însă regenerate 39,58 de hectare. Diferența a dat-o suprafața de 3 hectare pe care s-au făcut regenerări la Oțelu Roșu, acolo unde nu au fost prevăzute asemenea lucrări. Regenerarea acestei suprafețe a fost însă necesară din cauza unor doborâturi de vânt. Cele mai întinse suprafețe regenerate artificial au fost la Bocșa Română, Bocșa Montană și Eftimie Murgu.

Pentru anul 2024, în Caraș-Severin sunt prevăzute regenerări artificiale pe 61 de hectare. Pe suprafața rămasă în urma regenerărilor de primăvară se vor executa lucrări similare în toamna acestui an. Graficul lucrărilor desfășurate în această primăvară, se prezintă conform tabelului întocmit de Direcția Silvică Caraș-Severin.

tabel impaduriri

Programul regenerărilor efectuate în această primăvară.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/