Regal de cultură de Zilele Reșiței! „Nelu, să-ți țină Dumnezeu năravul!” [FOTO/VIDEO]

1000x100 (1)

Sfatul i-a fost dat primarului Nelu Popa de prietenul său, pianistul și compozitorul Teo Milea, aflat pentru al doilea an consecutiv la Zilele Reșiței.

Aleși locali și județeni, cadre universitare sau simpli cetățeni, cu toții au fost vrăjiți în ultima seară a sărbătorii orașului. Și asta pentru că, după multă muzică de petrecere și comercială, în peisajul Zilelor Reșiței și-a făcut loc un regal de cultură.

YouTube video

Totul a început la ora 19.30 pe platoul din fața Consiliului Județean Caraș-Severin. După un recital al ansamblului „Percutissimo” Timișoara, condus de Doru Roman, a urmat un concert de pian marca Teo Milea, cel care s-a declarat acasă și și-a exprimat speranța că primarul Nelu Popa îl va invita și în viitor la Reșița. „Am fost întrebat anul ăsta de către un ziarist din Chicago unde e acasă pentru mine. Și eu am spus foarte simplu: acolo unde muzica mea are prieteni, mă simt acasă. Așadar, pot să reformulez. Bună seara, acasă!”, a fost mesajul lui Teo Milea.

expressheadergeneral (1)

Seara s-a încheiat cu un mega-concert susținut de corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul din Timişoara, dirijor Iosif Todea.

Evenimentul a avut un aer aparte prin prezența statuilor vivante de la echipa Check-ART.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157683466407141″]