UPDATE: Referendum liniștit în Caraș-Severin

În urma zilei de vot de ieri, puține cazuri au dat bătăi de cap poliției județene. Cărășenii au preferat să voteze legal.

UPDATE: În județul Caraș-Severin a fost un total de 25 de sesizări către poliția județeană în cadrul referendumului de ieri. La celelalte 16 anunțate inițial, s-au mai adăugat câteva care au vizat nerespectarea înlăturării afișelor electorale sau furtul câtorva buletine de vot de către un membru al biroului secției.

Doar 16 sesizări au ajuns prin apel unic 112 la solicitarea autoritățiilor județene. Câteva dintre ele au fost doar alarme false, deoarece polițiștii ajunși la fața locului nu au putut confirma problema. Astfel, un număr de 12 sesizări au fost soluționate, iar patru dintre ele urmează să fie rezolvate.

Fie că a fost vorba despre probleme la eliberarea actului de identitate, fie că s-au sesizat propagande electorale, fără însă a fi confirmate, oamenii legii au fost activi și au încercat să soluționeze fiecare dintre apeluri: „ Un număr de 16 sesizări, dintre care 12 au fost soluţionate – fie apelantul a fost îndrumat ori i  s-au pus în vedere prevederile legale, fie nu s-au confirmat. Alte patru sesizări sunt în curs de soluţionare.”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraș-Severin.