Recuperează prejudiciile sau riscă pușcăria! Principalii vizaţi: Hurduzeu, Secăşan, Vlădulescu și Yilmaz!

Camera de Conturi Caraş-Severin a trimis Consiliului Judeţean, preşedintelui Silviu Hurduzeu, Decizia nr. 20/2016, emisă în 30 iunie. Aceasta se referă la ilegalităţile descoperite în urma efectuării ultimului audit financiar la Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Caraş-Severin.

Camera de Conturi a depistat numeroase nereguli la Consiliul Judeţean şi la cinci unităţi subordonate: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Teatrul de Vest Reşiţa, Căminul pentru Persoane Vârstnice Reşiţa, Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena“ Caransebeş şi Căminul pentru Persoane Vârstnice Sacu.

„În termen de 10 zile calendaristice de la data primirii deciziei, aveţi obligativitatea de a prezenta Consiliului Judeţean o copie de pe raportul de audit şi o copie de pe prezenta decizie. După prezentarea acestora, ne veţi informa în scris cu privire la îndeplinirea acestei obligaţii“, subliniază ec. Florin-Cristian Cruceru, directorul Camerei de Conturi Caraş-Severin, în finalul Deciziei nr. 20 trimise Consiliului Judeţean, respectiv preşedintelui Silviu Hurduzeu.

Emisă în 30 iunie, deci într-o zi de joi, adresa semnată de Florin-Cristian Cruceru ar fi trebuit să ajungă foarte repede din Reşiţa în Reşiţa, mai precis de pe Strada Timişorii nr. 5, unde-şi are sediul Camera de Conturi, la Palatul Administrativ din centrul municipiului. Dacă nu a ajuns vineri, 1 iulie, bănuim că luni, 4 iulie, documentul se afla pe masa preşedintelui Consiliului Judeţean. Hurduzeu a convocat plenul CJ pentru 15 iulie, numai că excluderea din CJ a lui Marcel Vela i-a determinat pe liberali să părăsească lucrările. În consecință, concluziile raportului Curții de Conturi n-au mai fost aduse la cunoștința consilierilor județeni.

După enumerarea ilegalităţilor găsite la unităţile controlate de auditori (asupra cărora Express de Banat va reveni detaliat!), preşedintele Camerei de Conturi a dispus, prin Decizia nr. 20/2016, anumite „măsuri pentru stabilirea întinderii prejudiciilor şi recuperarea acestora“. Florin-Cristian Cruceru a punctat cu precizie șapte măsuri: trei Consiliului Judeţean, două Teatrului de Vest şi câte una Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Constantin şi Elena“ Caransebeş. Există şi un termen de realizare a acestor măsuri, impus tot de Camera de Conturi: 30 septembrie 2016.

Preşedintele Cruceru subliniază, în textul Deciziei nr. 20/2016, că, potrivit prevederilor art. 64 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, „nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă“. Vizaţi, se subînţelege, sunt în primul rând conducătorii acestor instituţii: Silviu Hurduzeu (Consiliul Judeţean), Dumitru Secăşan (Spitalul Judeţean), Nicolae Dumitru Vlădulescu (Teatrul de Vest Reşiţa), Geanina-Maria Yilmaz (Căminul pentru Persoane Vârstnice Caransebeş). Însă doar dacă aceştia vor mai fi în funcţii la 30 septembrie 2016 și dacă raportul Curții nu va fi contestat în instanță și, eventual, anulat în parte!


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/