Recuperare la sat! Centru de fizioterapie și piste de biciclete la Dumbrava

Administrația comunei timișene Dumbrava a semnat, la finalul anului trecut, contractul pentru finanțarea investiției care vizează realizarea de trotuare și piste de biciclete, dar și un centru de fizioterapie pentru bătrâni, proiectele fiind atrase prin Grupul de Acțiune Locală – Microregiunea „Țara Făgetului”.

Primul are o valoare de circa 170.000 de euro și vizează amenajarea de piste pentru bicicliști de la prima casă aflată la intrarea în Dumbrava dinspre Lugoj și până la ultima casă, aflată la ieșirea către Făget, în paralel cu Drumul Național 68A. În zona parcului de către Făget va fi construit şi un podeț. Apoi, de la gară și până la școală vor fi realizate trotuare. „Investiția în trotuare și piste este cu finanțare europeană și se va realiza prin descărcare de pe drumul național pe zona de intravilan. Este la faza de achiziție și sperăm să finalizăm licitația în această iarnă, pentru a începe apoi lucrările”, ne-a spus Ioan Ihasz, primarul comunei Dumbrava.

Dedicat vârstnicilor

Un alt proiect important este cel de reabilitare a clădirii fostei mori, pentru realizarea centrului de fizioterapie, finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor, lucrare ce se află în faza de avizare. „În primăvara acestui an vor începe lucrările. Centrul de zi va avea cinci cabinete și un club de 90 de metri pătrați pentru activitățile persoanelor vârstnice. Va fi un salon mare de socializare”, ne-a mai spus primarul Ioan Ihasz. Tot în această perioadă se lucrează la canalizare, stația de epurare fiind finalizată în proporție de 95%. Urmează să fie pusă în funcțiune, să se facă legăturile la primul segment de traseu de 8 kilometri și racordurile la gospodării. În această perioadă este licitată și grădinița din Dumbrava, cu trei grupe, printr-un proiect pe fonduri europene.