An nou cu proiecte de dezvoltare pentru spitalul din Caransebeș

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș începe anul 2020 cu două noutăți în domeniul imagisticii de care pot beneficia pacienții. Managerul Adrian Cican anunță efectuarea de mamografii și de investigații la un nou computer tomograf.

Computerul tomograf primit ca donație de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din București va începe să funcționeze. Aparatul radiologic a obținut toate autorizațiile de funcționare și pacienții vor putea efectua investigații atât în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, cât și contra cost. Managerul Adrian Cican anunță că din această lună pacientele se vor putea investiga la sân și la Spitalul din Caransebeș:

Am găsit un medic specialist în acest domeniu de imagistică a sânului, aparatul îl avem în baza unui program de investiții și cred că putem să solicităm încheierea unui act adițional cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin. De asemenea, suntem în discuții și cu un medic specialist și pe partea de Urologie și Nefrologie, pentru cabinetul medical din Ambulatoriu. Noi pregătim terenul pentru deschiderea celor 19 cabinete din Ambulatoriu, cu orice risc, fie că unii doresc acest lucru, fie că alții nu doresc”.

Managerul Spitalului Municipal are și cuvinte de laudă pentru unii doctori care s-au implicat în reabilitarea unor secții, iar pentru începutul de an 2020 își dorește ca planul de management să prindă contur:

Cu unii medici din acest spital am reușit să reabilităm parțial secția de Pediatrie, urmează în luna ianuarie și restul secției, apoi integral se reabilitează secția de Obstetrică și Ginecologie, a fost zugrăvită secția de Chirurgie Generală, secția ATI parțial renovată, CPU parțial reabilitată, domnul primar ne-a transferat o Dacia Logan pentru spital și ne finanțează reabilitarea noului Ambulatoriu, o autosanitară va fi pusă în funcțiune în luna ianuarie și tot acum vine aparatură nouă, la 1 februarie trebuie pusă în funcțiune stația de producere a oxigenului medical, la începutul acestui an se va implementa control-accesul și supravegherea video în unitatea medicală și proiectele continuă.”, a mai adăugat Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.