Rectificarea bugetară acoperă doar un sfert din datoriile Reșiței!

Primarul Reșiței e total revoltat de felul în care arată proiectul de rectificare bugetară având în vedere că orașul are datorii de patru milioane de lei la furnizori și va primi doar un milion și ceva de lei!

„Știu că primim un milion și ceva de lei la rectificare. Noi suntem într-un derapaj masiv, avem undeva la vreo patru milioane de lei datorii la furnizori. Evident că ne bucurăm că primim ceva, dar asta nu rezolvă problema de distribuție a impozitului pe venit, asta este problema noastră. Impozitul pe venit a scăzut de la 16 la zece la sută și noi am pierdut o parte din bani, pe care nu-i vom recupera prin aceste rectificări bugetare. Sunt binevenite sumele de bani de la rectificare, pentru că eram într-o situație financiară extrem de proastă. Noi am avut un plan de investiții anul trecut, care s-a derulat pe o perioadă mai lungă de timp la care noi ne-am angajat și ne-am trezit că pe măsură ce derulam lucrările, ni s-a tăiat din buget, efectiv s-au acumulat în timp datorii de patru milioane de lei. Cei un milion și ceva de lei pe care-i primim la rectificare reprezintă 25 la sută din ce ar trebui să primim ca să ne reechilibrăm”, a afirmat Nelu Popa.

Edilul-șef al Reșiței a enumerat câteva dintre măsurile luate pentru a reduce cheltuielile, dar nici măcar cu reducerile puse în aplicare nu reușește să ajungă la zi. „Noi am luat măsuri, noi am dat afară 67 de oameni din Primărie în acest an, în perioada aprilie-mai, am închis 70 de posturi vacante, am redus salariile cu cinci la sută la tot personalul, am luat măsuri ca să închidem acest decalaj. Prin ceea ce am întreprins noi, facem o economie de vreo 1,5 milioane de euro pe an. Am încercat prin această măsură de reducere de personal, de resursă umană și de salarizare să acoperim această gaură”, a explicat primarul Reșiței.

1000x200 dacus 02

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de rectificare a bugetului, cheltuielile bugetului general consolidat se majorându-se cu suma de 3.959,4 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se menține la nivelul de 2,76% din PIB, cât s-a stabilit inițial.

 

publicitate si promovare online banner maxagro