Crima din pădurea de la Secu nu e crimă! Suspectul neoficial îi trimite pe anchetatori pe o pistă explozivă!

Într-o perioadă în care activitatea procurorilor și polițiștilor de la Investigații Criminale care s-au ocupat de ancheta fetelor dispărute la Caracal este aspru criticată de toată lumea, la Reșița, nu se mai caută criminalul Anei Maria Suru, tânăra găsită fără viață în pădurea de la Secu!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin anunțase, la două zile după descoperirea cadavrului, la finele lunii aprilie, că viața tinerei de 29 de ani a fost suprimată și că se caută unul sau mai mulți făptași. Toată ancheta s-a învârtit în jurul lui Călin Blidariu, fratele victimei, însă tot ceea ce au suspectat oamenii legii pare să fi fost infirmat. Familia Anei a fost anunțată de curând că probele administrate și expertizele medico-legale confirmă o altă cauză a morții. Practic, exclud crima! Potrivit Laurei Iancu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, dosarul e încă în lucru și nu s-a formulat nicio concluzie finală.

Pentru familia Suru asta contează însă mai puțin. Cetățenia italiană a Anei ar putea atrage și implicarea anchetatorilor din țara unde tânăra trăia de foarte mulți ani. Și asta pentru că, dacă inițial s-a vorbit despre crimă și despre autor sau autori, iar pe parcursul anchetei asta a fost pista pe care au mers anchetatorii, brusc s-a ajuns la o altă concluzie. Ana Maria Suru nu a fost ucisă! „Am suficiente motive să nu cred această variantă. Sora mea s-a deplasat cu mașina iubitei mele, e posibil să fi fost victima unei confuzii. Să nu uităm că iubita mea lucrează în Direcția Sanitar Veterinară, merge în controale la tot felul de firme. Cunosc unele aspecte care mă determină să mă gândesc la o astfel de posibilitate. Așteptăm să vedem și noi negru pe alb concluziile procurorului de caz”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Călin Blidariu, suspectul neoficial din dosar.