Rectificare pozitivă de buget la Consiliul Județean! Încă 2 milioane pentru inundațiile din vară!

Pe lângă banii veniţi de la rectificarea de buget adoptată de către Guvern, ultima şedinţă a executivului interimar a adus judeţului Caraş-Severin şi mai mulți bani pentru zonele afectate de inundaţiile din vară, aşa că a fost nevoie de încă o rectificare bugetară la forul judeţean.

Astfel veniturile au crescut cu aproximativ două milioane de lei având în vedere banii primiţi prin H.G. 975 din 21 decembrie, pentru refacerea infrastructurii ce a fost calamitată în urma inundaţiilor din vara acestui an.

„Astăzi s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, ultima din 2016. Cu această ocazie, a avut loc şi o rectificare a bugetului Consiliului Judeţean, ca urmare a unei Hotărâri de Guvern, prin care Consiliului Judeţean Caraş-Severin i-au fost alocaţi aproximativ două milioane lei, bani solicitaţi în urma calamităţilor din judeţul nostru. A fost nevoie să prindem această sumă de bani în bugetul propriu al judeţului. Banii sunt pentru refacerea drumurilor şi a podurilor, distruse după inundaţii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

În total, pe parcursul acestui an, pagubele produse de inundaţii au fost evaluate la 9,6 milioane lei, din care s-au aprobat, prin trei hotărâri de Guvern, 9,3 milioane lei, pentru refacerea infrastructurii.