Primarul Borcean, scos din minți de împărțeala lui Hurduzeu! „Am primit mai puțini bani decât comunele!”

Abordări precum mărirea fondului de salarii de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș sau atenția sporită la cheltuielile făcute pentru a distribui banii către plata arieratelor, care ating sume îngrijorătoare, l-au scos din minți pe primarul Felix Borcean, la ultima ședință de lucru din acest an.  

„Păi ce să mai spun când municipiul Caransebeș primește la final de an suma de 50.000 de lei de la Consiliul Județean, bani primiți din cote defalcate din TVA, în timp ce comunele Bucoșnița sau Marga primesc mai mult. Probabil au «spitale» de întreținut. Că pe al nostru, care deservește toată populația de pe Valea Timișului și Valea Bistrei, aici unde se află și comunele menționate, îl întreținem doar noi”, spune edilul orașului.

Problema care a trezit comentarii a fost cea a alocării bugetare de la Consiliul Județean de 50.000 de lei, în timp ce comunități mult mai mici au primit mai mult, 70.000 de lei, din nou din motive politice. „Am făcut o glumă precum că cele două spitale din Marga și Bucoșnița au primit acești bani pentru ca au arierate mai mari decât Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. I-am explicat președintelui Consiliului Județean că spitalul are arierate de ordinul miliardelor de lei vechi, iar banii pe care i-am primit reprezintă 3,5% din suma alocată de județ”, ne-a declarat Felix Borcean, primarul Caransebeșului.

Comentariile au continuat în sala de ședințe din partea grupului PSD. Vădit interesat, medicul Eugen Munteanu a menționat că în perioada următoare ar trebui realizate cheltuielile de strictă necesitate pentru a putea redistribui banii către plata arieratelor, însă primarul le-a explicat că cea mai mare cheltuială de 80% din bugetul lunar al spitalului este plata salariilor, iar restul este alocat către cumpărarea de medicamente și plata utilităților.

CITEȘTE ȘI: Președintele Hurduzeu împarte politic! La liberali cu o mână, la pesediști cu trei!