Rectificare de urgență a bugetului local! Spitalul Municipal primește zece concentratoare de oxigen

concentratoare oxigen

La ultima ședință de consiliu, care a avut loc săptămâna trecută, a fost votată o rectificare „de urgență” a bugetului local în folosul Spitalului Municipal.

Rectificarea a avut loc în condițiile în care Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj este supraaglomerat, iar cazurile grave de COVID depășesc cu mult capacitatea de primire de la Secția ATI, care dispune de opt locuri.

„A fost votat un singur punct. La Capitolul 66.02 – Sănătate s-a alocat suma de 127.000 de lei către Spitalul Municipal din Lugoj, pentru achiziționarea de echipamente absolut necesare în condițiile actuale, ale valului IV al pandemiei. Mai exact, este vorba de 10 concentratoare de oxigen cu capacitate de 10 litri și de un nebulizator Cube S, strict necesare în acest moment”, ne-a declarat Bogdan Ștefan Blidariu, viceprimarul municipiului Lugoj.

Concentratoarele sunt aparate de oxigen pentru respirație, iar nebulizatorul este util pentru decontaminarea spațiilor de la Spitalul Municipal.

Joi, 28 octombrie, la ședința ordinară de consiliu va avea loc o nouă rectificare de buget, mai amplă, care va cuprinde și modificarea listei obiectivelor de investiții.