Lecție de la elevi! Brăniștenii au adunat peste 20 de saci cu gunoi de pe malurile Timișului

ecologizare elevi lugoj

Sătui să vadă cum mormanele de deșeuri aruncate prin oraș de cei lipsiți de bun simț devin tot mai numeroase, 70 de elevi de liceu și școală profesională și 6 cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” au luat atitudine și s-au alăturat inițiativei de ecologizare „Let’s do it, Lugoj!”.

Tinerii s-au mobilizat și au reușit să adune mai mult de 20 de saci de gunoi de pe malurile Timișului. „Activitatea noastră reprezintă un mesaj pe care trebuie să îl transmitem lugojenilor și fiindcă este de datoria noastră să îmbunătățim sau să înfrumusețăm locul în care trăim zi de zi. Mediul înconjurător este influențat direct de ceea ce facem și de cum alegem să ne comportăm și să acționăm cu privire la deșeuri. Mesajul nostru pentru lugojeni este foarte simplu: fiți responsabili, reciclați și nu aruncați gunoaie pe jos!”, spune elevul Natanael Iriciuc, participant la activitate.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Retim care a colectat gunoiul rezultat, iar în cazul deșeurilor reciclabile, acestea au fost depuse la aparatul special dedicat de la magazinul Kaufland, elevii primind în schimbul lor cupoane valorice.