FOTO. Record în căsnicie. Sensibilitatea a „inundat” străzile Oraviței!

 

40 de cupluri cu o vechime de invidiat în viața de familie au fost în centrul atenției o zi întreagă. În premieră, cei mai bătrâni dintre orăvițeni au fost invitați la sediul administrației publice locale pentru a fi felicitați.

Bătrânii Oraviței au primit flori, diplome și bani pentru experiența de viață și modelul pe care îl reprezintă pentru toți locuitorii județului. Multe administrații din Caraș-Severin au această practică de multă vreme, însă pentru orăvițeni este o premieră. Bătrânii s-au adunat încet la sediul primăriei, dar au fost extrem de punctuali. În cârje, ajutați de copii sau nepoți, în cele din urmă au izbutit să se așeze liniștiți pe scaun și să vadă ce urmează să se întâmple. Mulți dintre ei n-au uitat să se țină de mână, dovedind că viața de cuplu nu i-a obosit, ci i-a salvat și ajutat să treacă mai ușor prin viață.

Familia Chiriac (MAIN FOTO) este un exemplu în acest sens. Doamna Maria și domnul Ion mai au la vârsta lor un singur vis: să vadă cum și copiii lor se iubesc la fel de mult. Festivitatea le-a plăcut pentru că nu au mai fost luați în seamă până acum.

„Am văzut foarte multe acțiuni organizate, dar cea de astăzi a fost deosebită pentru că s-a dat atenție celor vârstnici. Pe cei bătrâni nu îi mai bagă nimeni în seamă. Sunt primării unde se pune bază pe ei. Noi suntem căsătoriți de 60 de ani. În viață sunt foarte multe greutăți că așa e lăsată viața. Trebuie să trecem orice greutate și să nu dăm înapoi. Să știm că ne-am dus în fața altarului, a Legii și am spus DA pentru toată viața. Greutățile sunt! Cine spune că nu are, nu spune adevărul. E normal ca după 60 de ani încă să ne iubim ca la început. Vreau ca și copiii mei să învețe de la noi că trebuie să fie serioși, să iubească și să înțeleagă”, a declarat Maria Chiriac pentru Express de Banat. Domnul vieții sale nu mai aude foarte bine, însă femeia a avut grijă să îi explice că un reporter îi întreabă dacă încă se mai iubesc.

Alte cupluri, mai tinere, dar cu cel puțin 50 de ani de căsnicie în spate, au avut grijă să le povestească autorităților și ce probleme au prin zonele în care locuiesc. Astfel că s-au luat notițe serioase la sediul primăriei, pentru că bătrânii vor să trăiască în condiții decente. Nu s-au mulțumit doar cu flori și diplome.

Actiunea a fost extrem de emoționantă pentru toți cei prezenți în sală. „A fost un eveniment deosebit pentru mine și colegii mei, premiera fiind și de partea mea, dar și a celor aniversați. Ei sunt un exemplu demn de urmat și ascund în spatele anilor adevărate povești de viață. Au fost prezente în sală cupluri cu experiențe serioase în căsnicie, cuprinse între 50 și 75 de ani. Mă bucur foarte mult pentru ei și mă bucur că îi avem printre noi. Așa cum mulți dintre ei s-au născut aici, au crescut și au îmbătrânit, la fel aș dori și sper să mi se întâmple și mie”, a precizat primarul Dumitru Ursu.

În urma festivității, s-a descoperit faptul că unele cupluri nu figurau în evidențele administrației pentru că s-au căsătorit în alte orașe, după care s-au stabilit la Oravița. Oficialii îi liniștesc și le transmit că se pot prezenta la sediul primăriei ca să îndrepte eroarea. Toate cuplurile sunt tratate la fel!