Record de pacienți, internați în secțiile ATI din țară! În Timiș a crescut rata de infectare

1.438 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 au fost depistate în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului transmis de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 59 sunt din județul Timiș și doar patru din Caraș-Severin. La nivel național, a fost înregistrat un record negativ – peste 530 de pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Cele 56 de cazuri, confirmate în Timiș, sunt din: Timișoara – 30, Lugoj -2, Șag – 3, Sânnicolau Mare – 2, Recaș – 2, Buziaș – 2, Giroc-2, Chișoda (Giroc) – 2, Dumbrăvița – 2, Valcani – 2, Dudeștii Vechi -, Gătaia – 1, Giarmata Vii (Ghiroda) -1, Hisiaș (Ghizela), Jena (Găvojdia) – 1, Lenauheim – 1, Răchita (Dumbrava) -1, Sânmihaiu German (Sânmihaiu Român)-1, Utvin (Sânmihaiu Român).

În total, în spitalele COVID din Timiș sunt internați 163 de pacienți, dintre care 19, la ATI. În ultimele 24 de ore, au fost procesate 278 de teste, iar printre noile cazuri se regăsesc și două cadre medicale. De asemenea, a fost trecut în statistică și un deces.

Potrivit reprezentanților DSP Timiș, în județ sunt monitorizate nouă focare active depistate la cele trei centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din Timișoara (patru cazuri), Periam (13 cazuri) și Lugoj (76 de cazuri), iar în supraveghere se mai află: un centru rezidențial privat pentru persoane vârstnice (37 de cazuri), o firmă din Timișoara (11 cazuri), Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu din Timișoara (trei cazuri), o firmă din Sânnicolau Mare (43 de cazuri), Liceul Teologic Logos (șapte cazuri) și o unitate sanitară privată din Timișoara, cu patru cazuri de COVID-19.

Au fost finalizate 40 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare mai sunt 21.

Rata de infectare a crescut în județul Timiș. Dacă ieri a ajuns la 0.60 de cazuri la mia de locuitori, astăzi vorbim de o rată de 0.63.

La nivel național, au fost incluse în bilanț 31 de decese, iar în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.408. Dintre acestea, 535 sunt internate la ATI – cel mai mare număr de bolnavi în stare gravă, înregistrat de la începutul pandemiei. Oficialii din Sănătate au declarat că, în total, au fost pregătite în jur de 1.000 de paturi pentru persoanele care dezvoltă forme severe de COVID-19.