Record de mici la producătorii din Reșița

Cărășenii nu s-au lăsat intimidați de vremea ploioasă pe care anunțat-o meteorologii, spre bucuria producătorilor, care și-au crescut serios volumul de muncă înainte de 1 Mai. 

Norii de fum se ridică deja deasupra județului, iar micii sunt la putere pentru o zi! Cu sau fără muștar, de porc, de oaie sau de vită, mâncarea preferată a românilor va sfârâi pe grătarele încinse, laolaltă cu berea pusă la rece.

Acolo unde îi place mai mult românului să petreacă, la iarbă verde, viața are mai mult farmec. Deși sunt anunțate condiții meteo mai puțin favorabile pentru minivacanța de 1 Mai, cărășenii s-au înarmat cu mâcare și băutură să stea în aer liber și să inaugureze oficial sezonul estival.

De câștigat de Ziua Internațională a Muncii au comercianții, dar și producătorii din județ, care i-au pus serios pe treabă pe angajați și au mărit linia de producție, lucrând peste program. De exemplu, doar angajații abatorului C+C din Reșița au preparat nici mai mult, nici mai puțin, de 10 tone de carne de mici pentru comenzi care vor merge în toată țara.

Cărășenii se vor înfrupta cu cinci tone de mici, adică jumătate din producția abatorului pentru români. Cei care nu au ajuns încă în magazine trebuie să știe că un kilogram de mici costă 15 lei, iar greutatea unei caserole este de 800 de grame.

Producția din aceste zile reprezintă o creștere uriașă față de perioada obișnuită a anului. Această creștere a preparării micilor reprezintă un plus pentru firma noastră”, au declarat oficialii C+C pentru Express de Banat.

Citește și: Cum serbează gugulanii 1 Mai?