Coco Galescu pleacă în expediţie!

po 1000x100px (3)

Visul caransebeşeanului Coco Galescu de a călca pe cele mai îndepărtate culmi ale lumii nu s-a încheiat. Acesta pregăteşte o nouă aventură, de data aceasta pe continentul australian, de altfel singurul pe care nu a păşit.

Alpinistul Galescu va porni în această toamnă într-o nouă expediţie de zeci de mii de euro, marcând astfel obiectivul Proiectului „România Extremă” de a atinge cele mai înalte puncte de pe mapamond, proiect iniţiat de bănăţean cu mulţi ani în urmă. Excursia vizează vârful Carstensz Pyramid din Oceania, vârf de aproximativ 4.800 de metri, situat în Papua de Vest, o provincie din insula Noua Guinee.

De când am început alpinismul de altitudine şi până acum am atins mai mult de 80% din proiectul România Extremă, iar Australia este singurul continent pe care nu am ajuns. Vârful Carstensz Pyramid nu este foarte înalt, dar este dificil de urcat. Îmi doresc să realizez o premieră mondială, adică să urc în vârf pe o rută pe care nu am mai abordat-o cu nicio echipă până în prezent. Încă nu ştiu echipa care va fi, dar cu siguranţă vom avea şi o echipă de sprijin, pentru că să mergi doar în doi este foarte riscant”, a povestit pentru expressdebanat.ro alpinistul Cornel Galescu, preşedinte al Clubului Montan Caransebeş.

Expediţia necesită costuri majore şi antrenamente

Potrivit alpinistului, deplasarea care va avea loc în luna octombrie pe continentul australian şi, implicit, în provincia respectivă, este destul de scumpă şi presupune o logistică foarte bună.

banner 1000 x 100 hd

Expediţia este scumpă pentru că se zboară departe, suntem nevoiţi să trecem peste junglă. La poalele muntelui este o zonă sălbatică, sunt şi alte zone care nu au fost modernizate până acum, sunt triburi, este destul de riscant. Sperăm să fie totul bine şi într-o lună să reuşim ce ne-am propus. Până atunci ne trebuie timp de pregătire. Eu sunt conştient de faptul că mă aşteaptă o perioadă de antrenamente serioase ca să revin măcar la forma la care am fost în urmă cu doi ani, înainte să ajung la primărie” a adăugat alpinistul.

Administraţia locală sprijină proiectul

Întrucât cheltuielile se ridică la aproximativ 20.000 de euro de persoană, Consiliul Local va finanţa participarea caransebeşeanului. „Primăria Municipiului Caransebeş a alocat 45.000 lei pentru expediţia solicitată de Clubul Montan Caransebeş astfel încât, într-un proiect al expediţiilor extreme, şi pe continentul Australian stema oraşului şi steagul României să fie la cel mai înalt nivel”, a precizat edilul-şef Marcel Vela.

03 britannia 1000 x 100 gif