Anul acesta, 591 de instituții de învățământ din România vor participa la proiectul ECO JUNIOR 2017, în care aproximativ 3000 de cadre didactice, împreună cu voluntarii Asociației Drumeții Montane, vor organiza acțiuni de promovare a mediului înconjurător şi a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor.
Dintre acestea, 9 sunt școli cu clase din Caraș-Severin, școli din Reșița (Colegiul Național „Traian Lalescu”), Oravița (Școala „Romul Ladea”), Moldova Nouă (Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” și Școala Gimnazială „Al. Moisil”) și Școala Gimnazială din Coronini.
Copiii implicați în Eco Junior 2017 vor participa, pe echipe, la activități specifice, în funcție de vârsta lor, şi vor învăța lucrul în echipă, să se sprijine unul pe altul, să socializeze şi să dobândească abilități caracteristice. Proiectul Eco Junior este organizat, ca în fiecare an, de voluntari.
„Părinții trebuie să înțeleagă că nu este suficient doar ca un copil să meargă la școală cu rigurozitate, ci mai trebuie implicat ți în multe activități extra-școlare. În educație, impactul cel mai mare îl are părintele, care poate constitui un model, de aceea copilul trebuie încurajat să se implice în astfel de proiecte”, transmit organizatorii.
Pentru părinții care doresc şi alte proiecte pentru copiii lor, îi invităm să participe anul acesta la Campionatului Național de Turism Sportiv „Ştafeta Munților”, în cadrul căruia se vor organiza 7 evenimente, în diverse zone montane din România. Categoria destinată acestora este „Family“, în cadrul căreia părinții, împreună cu copilul sau copiii, vor parcurge trasee montane, vor participa la o proba de orientare, vor afla detalii despre zona montană prin joc.
Detalii despre Ştafeta Munților se găsesc pe www.stafetamuntilor.ro. Tot acolo sunt publicate și invitațiile, cu cel mult o lună înainte de eveniment. Asociația Drumeții Montane este sprijinită în prezent de către Yli Eternit Acces SRL, CH-Center.com, Elmo-Print.ro, O&R Bacău, UNDA Tech S.R.L.