Pompierii din Caraș-Severin au intervenit de 88 de ori, doar ca să stingă arderile de vegetație uscată, de pe teritoriul județului. De altfel, 30% din incendiile de anul acesta vizează vegetația uscată. În total, de vineri și până astăzi, au ars aproape 670 hectare de teren şi au fost puse în pericol mai multe sălaşe și bunuri.
Cele mai mari probleme în ce privește incendiile din weekend au fost înregistrate pe raza localităţii Divici. Asta pentru că flăcările au cuprins 80 de hectare de teren, în apropierea Drumului Național 57A. Ca număr, cele mai multe arderi au avut loc pe teritoriul municipiului Reşiţa, 16. Pompierii le reamintesc oamenilor că dacă vor să ardă vegetația uscată, trebuie să respecte anumite reguli.
„Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea anumitor prevederi. Colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi, astfel încât arderea să poată fi controlată. Executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier, dar și curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m”, a spus Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.
Pompierii le reaminstesc oamenilor că utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 metri faţă de locurile cu pericol de explozie.