Concurs pentru consumatorii din școli

Comisariatul Județean pentu Protecția Consumatorilor a organizat etapa județeană a concursului: “Alege! Este Dreptul Tău”. Ediția din acest an, a ajuns la numărul X. Competiția se adresează elevilor de la şcolile generale, dar și de la liceu. Concursul „Alege! Este dreptul tău” a debutat în anul 2000, iar din 2002 se organizează și în Caraș-Severin.

Competiția lansată de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor are ca scop educarea tânărului consumator asupra drepturilor şi intereselor sale. „Grupul ţintă a fost ales din categoria de populaţie cea mai vulnerabilă şi, în acelaşi timp, cea mai receptivă la informare şi educaţie: elevii. Grupul ţintă direct sunt elevii claselor I – XI, iar cel indirect este reprezentat de familiile elevilor, cadrele didactice și comunitate”, a spus Cristian Angyal, comisarul șef al OPC Caraș-Severin.

Organizatorii speră că proiectul va contribui la formarea unei generaţii de consumatori conştientă de drepturile sale, întrucât în momentul în care tânărul învaţă despre drepturile sale în calitate de consumator, el va şti să aleagă dintre produsele şi serviciile de pe piaţă pe cele care corespund cel mai bine intereselor lui. „El va şti să sesizeze abuzurile operatorului economic şi va şti să ceară calitate, refuzând să cumpere produse de proastă calitate sau neetichetate corespunzător”, a subliniat comisarul șef.

La etapa judeţeană au participat elevi de la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa, Colegiul Tehnic Reşiţa şi Liceul Bănăţean Oţelu Roşu.

În urma susţinerii celor două probe de concurs: test grilă şi prezentarea unui eseu pe tema “Publicitatea înşelătoare”, s-au calificat la etapa naţională următorii elevi:

Atomei Margareta Vasilica – clasa a IX-a la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa

Zaharia Cristina Mihaela – clasa a IX-a la Liceul Bănăţean Oţelu Roşu

Păsărica Amelia Mihaela – clasa a X-a la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa

Chereji Ximena Constantina – clasa a X-a la Colegiul Tehnic Reşiţa

Ioanin Luiza Iuliana – clasa a XI-a la Colegiul Economic al Banatului Montan Reşiţa

Neamţu Bianca – clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Reşiţa