Medalii de aur pentru matematicieni

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Matematicienii cărășeni s-au adunat în acest weekend la Oțelu-Roșu, unde au luat parte la Concursul Județean al Revistei de Matematică. Spre deosebire de anii trecuți, la ediția de acum, elevii au primit medalii de aur, argit și bronz. Bucuria copiilor a atins cote maxime.

Concursul a ajuns, în anul 2012, la a şaptea ediţie şi a fost organizat, ca în fiecare an, de Liceul Bănăţean din Oţelu – Roşu ( fostul Grup şcolar industrial). În acest an, 132 de elevi s-au întrecut în competențele matematice, iar 33 dintre aceștia au fost premiați. De asemenea, alți 28 au primit menţiuni. „Premiile au constat în cărţi de la editura Humanitas, diplome şi medalii. 14 medalii au fost de aur, 9 de argint şi 10 medalii de bronz. Trebuie subliniat sprijinul absolut determinant oferit de Consiliul Local şi Primăria oraşului Oțelu-Roșu, în organizarea acestei competiţii devenite tradiţionale pentru judeţ”, a spus Lucian Dragomir, profesor de matematică.

Cum a apărut ideea concursului
În toamna anului 2000, ieşea de sub tipar primul număr al revistei judeţene de matematică, din dorinţa de a le oferi elevilor şi profesorilor din judeţ informaţii care nu aveau cum să apară în publicaţiile de largă circulaţie. Colectivul de redacţie era format iniţial din 5 membri, însufleţiţi de profesorul Mircea Iucu, inspector şcolar de specialitate pe atunci. Redactarea şi conţinutul revistei s-au îmbunătăţit de la număr la număr, iar colectivul de redacţie şi-a adăugat noi membri.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Odată cu alegerea în conducerea Filialei Caraş – Severin a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România a profesorilor Lucian Dragomir şi Ovidiu Bădescu, revista a continuat drumul ascendent către cititori. „În plus, a apărut ideea organizării unui concurs al rezolvitorilor, după modelul Concursului Anual al Rezolvitorilor Gazetei matematice. Concursul se dorea, şi este în continuare, o ultimă verificare înainte de etapa judeţeană a Olimpiadei de Matematică; acesta este şi motivul pentru care este planificat într-o perioadă destul de improprie din punct de vedere climatic. De remarcat că, în general, premianţii concursului, sunt cei care ajung să aibă rezultate foarte bune la etapa naţională a olimpiadei”, a subliniat profesorul Lucian Dragomir. Pe data de 6 februarie 2006, a fost organizată la Liceul din Oţelu – Roşu, prima ediţie a concursului.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/