Recomandări de weekend

Dacă soarele tot şi-a făcut apariţia, reşiţenii care sunt liberi în aceste zile pot profita de prima zi cu vreme frumoasă din aceasta pseudo primăvară. După o iarnă pretenţioasă, cele câteva ore pe care le petreceţi în aer vă fac bine şi vă încarcă bateriile pentru o nouă săptămână de lucru.

Temperatura de afară se apropie în această dimineaţă de zece grade Celius. Astfel că, trebuie să profitaţi de bună dispoziţie şi căldura pe care a adus-o acest weekend. Asta, pentru meteorologii tot anunţau ploi, iar teoria le-a fost dată peste cap. Opţiunile sunt variate pentru Reşiţa, aşa că alegeţi cu încredere modalităţile prin care vă puteţi simţi bine.

Plimbare cu bicicleta
Aşa cum instructorul Sorin Piţigoi recomadă în fiecare săpămână pe cotidianul online „Express de Banat” mişcarea, ca să ai o viaţă sănătoasă, pentru această zi vă recomandăm o plimbare cu bicicleta. Nu trebuie să exageraţi cu lungimea traseelor pe care le alegeţi, în cazul în care în această iarnă nu aţi prea făcut efort. Astfel că, Lacul Secu este aproape, iar drumul nu este încă foarte circulat de turişti. Puneţi bicicleta în portbagaj şi mergeţi cu maşina până în cartierul Muncitoresc, unde o puteţi lăsa în siguranţă, sub pasajul de la ISU Semenic. De acolo, urcaţi pe bicicletă şi parcurgeţi cei 10 kilometri până la Şură. Dacă obosiţi, puteţi merge, pentru că peisajul este foarte frumos, iar timpul nu vă stresează sub nicio formă.

Plimbare în parcurile din Reşiţa
Dacă nu aveţi chef de o mişcare intensă cu bicicleta, luaţi-vă gaşca de prieteni şi ieşiţi în parc. Fie că este vorba despre cartierul Govândari, fie că este vorba despre centrul oraşului, parcurile sunt amenajate recent de Primăria Reşiţa, astfel că peste tot este frumos. Nu vă debusolaţi din cauza urmelor de zăpadă care se mai văd, pentru că şi acestea vor dipărea în curând. În plus, atât în zona centrală, cât şi în Govândari sunt numeroase baruri în care puteţi intra ca să consumaţi o cafea caldă sau un ceai. În acest fel, vă mai puneţi la curent şi cu noutăţile de prin oraş.

Shopping în centrele mari
Reducerile pe care le afişează firmele în această perioadă pentru hainele din sezonul rece ar trebui să vă poată scoate din casă. În plus, chiar şi o ieşire pentru cumpărăturile din supermarketuri ar trebui să vă mobilizeze, mai ales că puteţi arunca o privire la preţurile cu care vă aşteaptă acestea, deşi nu aveţi dispoziţia necesară să vă dotaţi cămara cu alimente.

Distracţie în cluburi
Pe seară, cluburile din oraş vă aşteaptă cu muzică de calitate. Pubul Codavinci sau Bamboo sunt pregătite şi astăzi să îşi primească clienţii. La fel şi Racing Caffee, pentru reşiţenii mai liniştiţi, care vor doar să consume bere sau un cokteil bine făcut. Pentru o petrecere mai amplă, Casa Bănăţeană vă stă la dispoziţie cu pizza gătită direct pe vatră.