Recomandare Natur House Reșița: Condimente care întăresc sănătatea și dau gust perfect mâncărurilor tale

Pofta de dulce este poate cel mai greu de stăvilit atunci când sănătatea și cântarul ne recomandă să slăbim. Există însă anumite condimente care, adăugate în mâncărurile sau băuturile pe care le consumăm, potolesc această poftă și ne aduc și beneficii. Specialiștii Natur House Reșița ne vorbesc astăzi despre scorțișoară.

Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind originară din India. Scorțișoara de Ceylon ajută la stabilizarea zahărului în sânge, fiind recomandată persoanelor cu diabet de tip 2. De asemenea, scorțișoara de Ceylon are rolul de a reduce problemele de inimă în cazul celor supraponderali, ajută la scăderea semnificativă a nivelului de colesterol LDL (colesterol rău) și a trigliceridelor și la o creștere a colesterolului HDL (colesterolul bun), ajută în tratatea indigestiei, vomei, durerilor de stomac, dar și la vindecarea rănilor, datorită proprietăților coagulante.

Scorțișoara este comercializată sub formă de pudră, în bucăți și sub formă de bețișoare, bucățele sfărâmate sau pudră, fiind folosită la aromatizarea mâncărurilor, a anumitor băuturi, dar și ca uz medicinal. Utilizarea ei nu este recomandată copiilor și necesită aviz medical la adulții hipertensivi. În doză mare, planta poate fi toxică pentru ficat.

publicitate ziar expresb 1000x100

Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție. Programări telefonice se pot face la numărul 0770 457 030.