Plimbare la zimbrii de lângă Hațeg

Profitați cât încă este vreme bună și faceți o vizită la rezervația de zimbri de la Hațeg. Cu atât mai mult acum când veți avea parte și de o surpriză de proporții: trei noi membri s-au alăturat grupului de șase zimbri.

Express de Banat vine cu o recomandare specială pentru ultima zi de weekend. În județul vecin, la doar o sută kilometri de Reșița, se află o rezervație de zimbri, cele mai grele animale europene de pe uscat, înrudite cu bizonii americani.

Rezervația de la Hațeg avea șase exemplare mature, iar de trei ani nu a mai apărut niciun nou membru în familie. Începutul acesta de toamnă  a fost cu noroc pentru familia de zimbri, trei puiuți de zimbru au făcut ochișori chiar dacă se aflau în captivitate. Pentru a se cunoaște locul unde s-au născut, numele celor trei începe cu Ro, de la România.

Dacă faceți o scurtă excursie până în județul Hunedoara, nu mult după ieșirea din Hațeg către Deva, îi veți putea admira pe Rodica, Romică și Roman, cei trei zglobii ai parcului, deja depășind 20 de kilograme fiecare. Dar, nu trebuie uitați nici cei șase zimbri aflați la maturitate, care lenevesc pe pajiștea ce le servește drept casă.

Foto 2 stirileprotv.ro