Reclamaţiile de fals de la licitaţia pentru noul spital de la Lugoj intră în atenţia Parchetului European

parchetul european eppo

Proiectul pentru construcția noului spital din Lugoj este sub lupa autorităților, după ce a fost reclamat faptul că o asociere de firme a încercat să câștige licitația cu documente false.

Claudiu Buciu, managerul de proiect a declarat că a fost audiat de EPPO – Biroul Timișoara cu privire la sesizarea depusă de el în calitatea de manager al proiectului.

Am sesizat toate instituțiile europene cu atribuții în a cerceta acest caz, dar și instituțiile naționale obligate să ia măsurile necesare, având în vedere că aceste societăți au câștigat deja contracte în România, folosind aceleași documente false. Am relatat procurorilor tot ceea ce știu despre faptul că aceste societăți au participat și la alte proceduri pe teritoriul României, în valoare totală de peste 1 miliard de euro, semnând deja contracte de peste 240 milioane de euro, câștigate cu documente false” a declarat Buciu.

Printre contractele despre care se vorbește este şi cel semnat cu aceste societăți de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în valoare de 40 de milioane de euro, fără ca evaluatorii să observe că s-au folosit documente false. „Este cel puțin ciudat că, fiind înștiințat cu privire la această situație, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, nu a trimis nici până în prezent Corpul de Control al Ministerului pentru a verifica situația,” a mai menționat Buciu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Despăgubiri de 60 de milioane de euro

Municipiul Lugoj a inițiat o acțiune în justiție împotriva acestor societăți, solicitând instanțelor să le oblige la plata unor despăgubiri în valoare de peste 300 milioane RON pentru întârzierile cauzate prin depunerea de documente false în cadrul procedurii. „Trebuie să apărăm aceste finanțări de mafia politică, ele fiind singura șansă a României de a se dezvolta durabil”, a concluzionat Buciu.

Spitalul din Lugoj a primit o finanțare de peste 150 de milioane de euro, fiind printre cele 21 de unități care au semnat contracte prin PNRR şi care, la sfârșitul lui 2026, ar trebui să fie ridicate.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/