Fântâna cinetică din centrul Reșiței intră în prelungiri

lucrari fantana resita

Aflată încă în șantier, opera maestrului Constantin Lucaci va fi redată, în curând, reșițenilor. Nu de ziua orașului, așa cum se anunțase inițial, ci de luna viitoare.

Întârzierea este cauzată de problemele găsite în șantier de angajații Direcției de Întreținere a Patrimoniului Consiliului Local Reșița, cei care au preluat lucrarea după ce contractul cu fostul constructor a fost reziliat.

Până de Zilele Reșiței nu vom reuși să finalizăm, dintr-un singur motiv. Pentru că ceea ce a executat constructorul, s-a fisurat tot, iar noi nu am știut acest lucru până nu ne-am apucat de fântână. Abia după ce am început, am găsit problemele. Pe de altă parte, mai trebuie să ținem cont de un aspect. În momentul în care a renunțat la lucrare, constructorul era în șantier de un an. S-a reziliat contractul cu acesta, iar noi am venit și am constatat. Am chemat un expert tehnic judiciar, care a constatat că lucrările efectuate nu erau de calitate. Deci, constructorul a lucrat un an, noi am venit și am spart cam 50% din lucrare, pentru că nu era corect executată, după care ne-am apucat să refacem, iar acum suntem undeva la 80% cu lucrarea. Diferența este că noi am făcut totul în trei luni”, spune Dani Călin, directorul Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului.

Călin nu se grăbește să avanseze un nou termen pentru finalizarea lucrării, dar și-ar dori ca fântâna să poată fi redată reșițenilor într-o lună.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Eu sper ca prin 15 iulie să putem să-i dăm drumul. Nu sunt foarte sigur că o să și reușim, pentru că mai este partea de electric, care începe abia de săptămâna aceasta. În plus, noi am luat și un consultant tehnic pe partea de hidroizolație, iar acesta ne pune niște condiții ca să trecem la etapele următoare. De exemplu, am terminat hidroizolația pe cuva de jos, și trebuie să lăsăm fântâna așa șapte zile, după care să o inundăm și să o mai lăsăm alte șapte. Ei, astea 14 zile noi nu le-am luat în calcul. Dar expertul vine și ne pune anumite condiții, ce trebuie respectate”, a subliniat șeful Direcției de Întreținere.

lucrari fantana cinetica

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/