Recensământul populației și al locuințelor din România va începe în luna martie a acestui an, după ce a fost amânat din cauza pandemiei

recensamantul populatiei
po 1000x100px (3)

Acțiunea se va derula în două etape: între 14 martie și 15 mai când toate persoanele majore se pot autorecenza completând chestionarul online. Între 16 mai și 17 iulie vor fi colectate datele de către recenzori prin interviurile față în față.

În perioada 1 februarie – 13 martie 2022, are loc preluarea datelor din surse administrative și populare bază de date RPL2021.

Autoritățile cu responsabilități în acțiunea de recenzare recomandă cetățenilor să se implice în această cercetare de importanță națională și internațională, de o deosebită însemnătate pentru România ca stat membru al Uniunii Europene. În ceea ce privește datele cu caracter personal, important de reținut este faptul că Institutul Național de Statistică nu prelucrează aceste informații în scopul creării de profiluri și toate datele primite de la cetățeni, au caracter strict confidențial. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete, fie prin autorecenzare, fie prin metoda față în față cu un recenzor, sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita unui recenzor dacă nu ne vom recenza, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenție și se pedepsește, conform legii, cu sume între 1.000 și 5.000 de lei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În perioada autorecenzării vor fi amplasate puncte de lucru în cadrul primăriilor pentru autorecenzarea asistată a celor care nu au acces la internet.

Informații suplimentare se pot obține aici.

banner 970 x 250