Recalificare gratuită! Peste 200 de lugojeni pot beneficia de cursuri care să le ofere o nouă meserie

cursuri lugoj

Un nou proiect de sprijin se va desfășura la Lugoj. Acesta are drept obiectiv facilitarea accesului și menținerea pe piața muncii a persoanelor defavorizate, oferind cursuri de formare profesională gratuite pentru peste 200 de persoane.

 Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în perioada următoare în municipiu se va desfășura proiectul „Acces pe piața muncii în comunitățile defavorizate din Lugoj”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU). Prin intermediul acestuia se propune facilitarea accesului și menținerea pe piața muncii a un număr de 222 de persoane din diferite categorii sociale din Lugoj, ducând astfel la scăderea fenomenului de marginalizare a persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Persoanele care se vor înscrie în program vor beneficia de măsuri de ocupare a forței de muncă prin informare și consiliere profesională, dar și formare profesională specifică adaptată la cerințele pieței muncii, în cadrul a 15 cursuri diferite de formare dar și sprijin în obținerea unui loc de muncă.

Cei interesați să beneficieze de proiect pot opta să se înscrie la: curs agent de securitate – nivel 2; cursuri de stivuitorist (FĂRĂ ISCIR) – nivel 2; cursuri de operator montaj linii automate – nivel 2; cursuri de confecționer produse textile – nivel 2; cursuri de îngrijitor bătrâni la domiciliu – nivel 2; cursuri de babysitter (bonă) – nivel 2; cursuri de strungar – nivel 3; cursuri de sudor – nivel 3; cursuri de bucătar – nivel 3; cursuri de ospătar, chelner, vânzător – nivel 3; cursuri de frizer – nivel 3; cursuri de coafor – nivel 3; cursuri de manichiură – pedichiură – nivel 3; cursuri de vânzător mărfuri alimentare – nivel 3; cursuri de vânzător mărfuri non-alimentare – nivel 3.

Cursurile de calificare nivel 2 au o durată de 360 h/sesiune, pentru un număr de 96 de persoane, iar cursurile de calificare nivel 3 au o durată de 720 h/sesiune, pentru un număr de 126 de persoane. Participarea este gratuită, persoanele care se înscriu și sunt eligibile nu vor plăti nimic pentru participarea la curs, acordându-se totodată și subvenții. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0728/663170.