Rebeli din toată Europa intră în altă dimensiune la misteriosul „Teknival” de la Șopotu Nou!

Liniștea din poienile comunei cărășene Șopotu Nou va fi spulberată odată cu apusul soarelui, și asta pentru că cele mai psihedelice acorduri și ritmuri techno vor răsuna în boxe. Festivalul, pe cât de underground și de puțin mediatizat, pe atât de mult este așteptat de rebelii în căutare de iarbă verde și aer curat.

Misteriosul Romania Tek nu este cunoscut publicului larg, și asta pentru că festivalul se vrea a fi o mișcare underground în care doar pasionații genului să savureze în cadre naturale și liniște vibrațiile techno.

Tocmai de aceea, organizatorii pun la cale pe ascuns, în liniște, fiecare parte pentru pasionații care vor sosi în seara asta în poiana de la Șopot. Din Portugalia până în România, acordurile electro și techno se plimbă prin Europa fără a fi sesizate decât pentru cei care într-adevăr știu cum trebuie consumate.

„Haideți să încercăm să păstrăm petrecerea în stilul nostru și să ne simțim bine cu muzica pe care o iubim. Asta înseamnă tekno. Nu trebuie confundată mișcarea noastră cu petrecerile GOA sau PSY. Cei care doresc să se bucure de astfel de evenimente pot găsi câte unul oriunde în Europa, din România până în Portugalia și înapoi”, au explicat organizatorii.

expresb 1000x100

Autoritățile locale din Șopot nu pot decât să se bucure. Gălăgioșii pasionați de muzică techno își consumă petrecerea departe de urechile sătenilor, iar ziua ies din bârlog pentru a gusta puțin din delicatesele vândute de țărani. Mai mult decât atât, chiar dacă festivalul se organizează la scară restrânsă, constituie totuși o promovare tăcută, dar sigură a frumuseților naturale ale zonei.

„Anul trecut s-a organizat tot aici. A fost foarte multă lume din țară și din străinătate. Ei se organizează singuri, au venit doar să ne anunțe, iar noi le-am dat aprobarea. Au și oamenii de câștigat, pentru că se promovează zona. Localnicii sunt mulțumiți”, a explicat Păun Baba, primarul comunei Șopotu Nou.

Foto: wikipedia

1000 x 200 gif