Rebega, out de pe listele de europarlamentare ale Pro România

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, nu se va regăsi pe lista de candidați Pro România pentru europarlamentare.

Decizia conducerii partidului vine după ce Laurențiu Rebega a fost trimis joi în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru presupuse fapte de corupție, instigare la fraudă cu fonduri europene și spălare de bani.

„Am vorbit cu Laurențiu, a înțeles că nu poate să se regăsească pe listele de europarlamentare”, Victor Ponta, președintele Pro România. Ponta este de părere că aceasta ar trebui să fie abordarea celor aflați în funcții publice și nu cea a președintelui PSD, Liviu Dragnea. „Când ești condamnat și toată țara e blocată cu tertipuri avocățești, atunci avem o problemă. Pro România vrea să ofere o alternativă. Pro România înseamnă Pro Europa”, a mai spus Ponta.

Președintele Pro România spune că listele de candidați vor fi încheiate la sfârșitul acestei săptămâni. „Corina Crețu este un ajutor pe lista noastră, principalul purtător de drapel pentru Pro România”, adaugă Victor Ponta.