Realizările Guvernării PSD, la Moldova Nouă, i-au dat câştig de cauză Vioricăi Dăncilă, în primul tur al prezidenţialelor

De mai bine de două decenii, electoratul orașului de la malul Dunării, cu mici excepții, a fost devotat Partidului Social Democrat, lucru confirmat inclusiv de rezultatele obținute de Viorica Dăncilă în cadrul alegerilor din 10 noiembrie, la Moldova Nouă.

PSD-ul rămâne în continuare cel mai bine cotat partid în urbea condusă de Adrian Torma, indiferent de natura alegerilor (europarlamentare, prezidențiale etc). Astfel, după numărătoarea paralelă a social-democraților, din numărul total al persoanelor participante la urne, clasamentul partidelor politice înscrise în lupta electorală arată după cum urmează: PSD – 48,11%, PNL – 23,9%, Pro România – 8,44%, USR – 7,36 %, PPU – 3,7%, PMP – 3,5%.

Despre câștigarea primului tur al alegerilor prezidențiale, în orașul de la Dunăre, de către Viorica Dăncilă, președintele interimar al Organizației PSD Moldova Nouă, Nelu Zaberca, a declarat pentru expressdebanat.ro: „Rezultatele obținute la Moldova Nouă se datorează, în mare parte, Guvernului PSD și doamnei deputat, Luminița Jivan. Noi, oamenii de campanie, nu am făcut nimic special. Doar am adus la cunoștința cetățenilor realizările Guvernării PSD. Noi, orașul Moldova Nouă, am primit bani la rectificarea bugetară pentru a acoperi cheltuielile care bat la ușă la sfârșit de an, am primit aproape 5 milioane de euro pentru reabilitarea străzilor, am primit finanțare pentru o bază sportivă nouă și, să nu uităm, am primit Hotărârea de Guvern pentru deschiderea punctului vamal de trecere a frontierei cu bacul”.

În privința așteptărilor pe care le are Zaberca vis-a-vis de organizația pe care o conduce pentru data de 24 noiembrie, acesta subliniază că își dorește ca partidul din care provine să se distanțeze și mai mult în procente față de liberali, asta însemnând un procent de peste 55%. Totodată, liderul social-democraților de la Dunăre îl contrazice pe Ghiță Sporea, președintele interimar al Organizației PNL Moldova Nouă, cu privire la faptul că rezultatul ultimelor alegeri a fost influențat de aderarea primarului Adrian Torma la PSD, acesta punctând despre filiala liberală că „tot timpul a fost trasă în sus de procentele obținute de PNL atât la nivel județean, cât și la nivel național”.

„Îi aduc aminte că PNL, la europarlamentare, cu primar liberal, a avut în jur de 800 de voturi, iar, noi, PSD-ul, am obținut în jur de 1.600 de voturi. La prezidențiale, cu primarul Adrian Torma la PSD, social-democrații au obținut 1.800 de voturi, în timp ce PNL-ul a obținut în jur 900 de voturi”, i-a atras atenția Zaberca lui Sporea.

În același timp, pentru scorul obținut în urbea de la Dunăre, PSD-istul a ținut să le mulțumească tuturor participanților la vot, în special celor care „i-au acordat votul încrederii candidatului Viorica Dăncilă”.