Realist! Funcția de prefect este o funcție temporară pentru oricine, dar…

Întotdeauna este loc de mai bine, spune Matei Lupu, dar se declară mulțumit atunci când vine vorba despre activitatea prestată în ultimii aproape 2 ani din poziția de prefect al județului Caraș-Severin. Iar speranțele sale sunt mari!

Prefectul Matei Lupu a fost lider de sindicat al companiei Moldomin din Moldova Nouă, vicepreședinte al Federației Naționale Meridian și președinte al Federației Sindicatelor Cuprului din România, unde avea în jur de 15.000 de ortaci. Din vara lui 2017 ocupă scaunul de prefect al județului Caraș-Severin, un scaun nu tocmai confortabil, prin prisma activității, dar unul de pe care Matei Lupu speră ca, atunci când se va ridica, să plece direct la pensie.

„Eu așa aș vrea! De ce spun asta? Provin din minerit, am 14 ani de subteran, sunt inginer-miner de meserie și dacă mă ajută Dumnezeu și calculul meu este acela cu cel de la Forțele de Muncă, de la Pensii, eu zic că într-un an de zile aș putea ieși la pensie”, a explicat prefectul Lupu într-un interviu acordat în redacția Express de Banat.

Deși există speranță, reprezentantul Guvernului pe plan local este totuși realist: „Perioada de prefect pentru toată lumea este o perioadă limitată de timp”.

Rămâne de văzut dacă actualele jocuri de pe scena politică îl vor transforma pe Matei Lupu într-o victimă timpurie sau dacă relațiile (mai vechi și mai noi) pe care le-a clădit în interiorul PSD îl vor menține în funcție, îndeplinindu-i astfel dorința legată de ieșirea din scena Prefecturii cărășene.