Reacție acidă a unui deputat PNL de Timiș la adresa fostului luptător K1, parlamentarul Daniel Ghiță: „Dovadă clară că pumnii și picioarele încasate în cap nu duc la nimic bun”

Deputatul PNL de Timiș Claudiu Chira l-a criticat, într-o postare publicată pe Facebook, pe colegul său din Camera Deputaților, Daniel Ghiță, fost luptător K1, pentru că nu purta mască de protecție în plenul reunit în care se dezbate legea bugetului de stat pentru 2021. Nu doar masca l-a stârnit pe Chira, ci și faptul că Ghiță nu ar avea un comportament decent în Parlament. 

„Avem un Șoșoc și în Camera Deputaților! Când nu doarme, face circ! Dovada clară ca pumnii și picioarele încasate în cap nu duc la nimic bun!”, a comentat Chira pe Facebook, cu privire la Daniel Ghiță.

Imaginile postate sunt din plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care se dezbate, luni după-amiază, legea bugetului de stat pentru anul 2021. În comentariile generate de postare, Chira a spus că Ghiță este „principalul circar din Camera Deputaților.”

Întrebat ulterior de ce a ales această formulă de a se adresa unui coleg, Claudiu Chira a răspuns: „Nu l-aș putea numi  un coleg. Cred că nu e coleg cu niciunul dacă nu poate să ne respecte pe noi, să se respecte pe el. Se face de râs, deja toată lumea râde, de când a început mandatul el face numai circ, câteodată mai și doarme. (…) Mă deranjează și că nu purta mască, și că vorbește neîntrebat. În Parlamentul României se vorbește când ți se dă cuvântul de la tribună, nu se urlă ca un descreierat din sală. Nimeni nu face așa ceva. E primul caz din Camera Deputaților care se manifestă în felul acesta. I s-a atras atenția și astăzi. Eu chiar stăteam mai în spate și chiar nu auzeam ce spune prim-ministrul Câțu.”

Deputatul PNL a mai precizat și că nu este singurul parlamentar deranjat de atitudinea fostului luptător.

„Vorbește peste toată lumea. Cred că jumătate din colegii din Parlament nu aud ce vorbesc cei de la tribună din cauza dânsului. (…) Pune tot felul de întrebări peste toată lumea, vorbește pur și simplu neîntrebat, urlă fără mască în Parlament, nu respectă nicio regulă, nicio cutumă parlamentară. Jumătate din colegii parlamentari sunt noi, dar nimeni nu se manifestă în felul ăsta.”, a explicat Chira.

La rândul său, un alt deputat PNL de Timiș a atras atenția asupra atmosferei de la dezbaterile parlamentare.

„Salut declarația premierului de a analiza stadiul execuției bugetare din șase în șase luni, cu mandatele miniștrilor pe masă. (…) Totodată, sunt mâhnit de atmosfera demnă de un stadion de fotbal din Parlament. În viziunea mea, această funcție sacră, încredințată de cetățean, te obligă la un comportament demn, la o anumită ținută, la respectarea regulilor și a instituției în care te afli- te obligă să dai tot ce este mai bun pentru cei pe care îi reprezinți. Ce se întâmplă astăzi aici este dezamăgitor!”, a scris Ardelean pe Facebook.

Fostul luptător K1, Daniel Ghiță, în trecut membru al Partidului România Unită, este deputatul PSD de llfov la primul mandat. În una din postările sale pe rețelele sociale, Ghiță comenta, potrivit digi24.ro, că „suedezii nu au avut carantină, amenzi, nu poartă mască și nu sunt victimele unor găști DSP și un GuWerner incompetent! Purtând masca asta se întâmplă: scade imunitatea! (…)”.

Foto: prosport.ro