Reabilitarea pasarelei pietonale Gelu peste râul Bega costă mai mult, din cauza scumpirii materialelor

exif jpeg 420

Primăria Timișoara intenționează să scoată din nou la licitație reabilitarea pasarelei pietonale Gelu peste râul Bega. Înainte de a lansa procedura, instituția vrea să crească însă valoarea estimată a contractului, ca urmare a majorării prețurilor la materialele de construcție.

În toamna anului trecut, Primăria Timișoara lansa o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să reabiliteze pasarela pietonală Gelu peste râul Bega. Două firme au depus oferte, însă licitația a fost anulată, pe motiv că au fost descoperite tot felul de nereguli în documentația depusă.

Instituția nu renunță la această investiție, astfel că vrea să relanseze licitația. Înainte de asta vrea însă să crească valoarea estimată a contractului, de la aproape 10 milioane de lei la peste 16 milioane de lei, cu TVA inclus. Asta ca urmare a majorării prețului materialelor de construcții.

În urma modificărilor legislative și a majorărilor excesive a prețurilor la materialele de construcții în contextul crizei mondiale, se impune actualizarea Devizului General aprobat prin HCL nr. 285/31.07.2020. Valoarea actuală a investiţiei, determinată în urma actualizării prețurilor, este stabilită la 16.253.590,35 (inclusiv TVA), din care construcţii montaj C+M – 12.791.041,99 lei (inclusiv TVA)”, scrie în proiectul de hotărâre care va fi supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara.

1000x200 dacus 02

Pasarela a fost construită acum mai bine de 70 de ani, în 1949, și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura de rezistență. La finalizarea lucrărilor, pasarela va fi prevăzută cu culoare pietonale și velo, precum și cu zone de spațiu verde. Va fi iluminată arhitectural și va avea parapete de protecție.

 

publicitate si promovare online banner maxagro