Reabilitarea pasajului Slavici – Polonă din Timișoara costă 20 de milioane de euro

pasajul polona din timisoara 2

Primăria Timișoara vrea să înceapă lucrările de reabilitare a pasajului Slavici – Polonă în 2024. Investiția se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro.

Primăria Timișoara are în plan să modernizeze pasajul Slavici – Polonă. Astfel, instituția a inclus în bugetul pe anul 2024 o sumă de 3,5 milioane de lei pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor. Fondurile ar urma să fie suplimentate la rectificare, pentru ca investiția să înceapă la finalul acestui an.

Pasajul de pe str. Polonă a fost construit în anul 1982 și se află într-o stare avansată de degradare.

Am parcurs în ultimii doi ani toate etapele tehnice și de avizare pentru acest proiect și acum putem să dăm drumul la licitația pentru proiectul tehnic și execuția propriu-zisă a lucrărilor. E un șantier mult așteptat de cei din Freidorf, dar și de cei care s-au mutat în Utvin sau Sânmihaiu Român și vin zilnic în Timișoara la școală sau la serviciu. Tot carosabilul e foarte degradat și e o adevărată aventură pentru pietoni și bicicliști să traverseze zona. Practic, vom reconstrui trei poduri cu 2 km de șosea, cu piste pentru bicicliști și trotuare sigure. E un proiect scump de peste 90 de milioane de lei pe care îl facem din bugetul local, dar e un proiect care nu mai poate aștepta”, a declarat primarul Dominic Fritz.

pasajul polona din timisoara 1

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

După aprobarea bugetului, va fi lansată licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrării. Trei luni sunt alocate proiectării propriu-zise, iar un an realizării proiectului. Lucrările includ demolarea integrală a actualului pasaj, construcția unei fundații noi, construcția pasajului nou cu trei tronsoane (poduri) și cu șosea de doi kilometri, precum și reabilitarea trotuarelor și pistelor pentru biciclete, acolo unde situația din teren permite.

De asemenea, sunt prevăzute intervenții la rețelele edilitare, la sistemul de iluminat public, rețeaua de gaz, rețeaua de apă și canalizare și vor fi amenajate zone verzi. În acest moment, starea actuală a pasajului este de degradare majoră, atât la nivel de infrastructură, cât și în ceea ce privește carosabilul, trotuarele, bordurile”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 95 de milioane de lei, cu TVA inclus.

La sfârșitul investiției, drumul spre zona industrială, zona Polonă și localitățile limitrofe va fi mai rapid și mai sigur. Carosabilul modern, trotuarele și pistele pentru biciclete vor reduce semnificativ riscul accidentelor, iar amenajarea zonelor verzi va contribui la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea poluării”, a detaliat instituția.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/