Reabilitare cu peste 15 milioane de lei. Drumul spre Secu intră în lucrări!

Paradisul verde din apropierea Reşiţei va fi tot mai uşor accesibil… Aşa scrie în astre şi reiese din promisiunile ,,muncite” ale administraţiei publice locale. Consilierii municipali au aprobat într-o ședință extraordinară documentația de avizare a ,,lucrărilor de investiție pentru reabilitarea drumului de interes local spre zona turistică Secu”. Valoarea investiției mult-așteptate de reșițenii iubitori ai ieșirilor la iarbă verde ajunge la peste 15.300.000 de lei.

Peste nouă kilometri de drum vor fi reasfaltați, iar o seamă de lucrări vor completa aspectul fostului DJ 582B. Potrivit documentelor puse la dispoziția presei în ședința Consiliului Local Reșița, pe un prim tronson de un kilometru și jumătate și pe ultimii cinci kilometri va fi frezat stratul de uzură existent și va fi turnat câte un nou strat (de bază, de legătură și de uzură), de dimensiuni cuprinse între 4 și 10 cm. Un alt tronson median, de circa trei kilometri, va fi direct asfaltat cu strat de legătură urmat de stratul de uzură. La capitolul lucrări adiacente, constructorii au prevăzut reabilitarea și construirea din temelii a unor ziduri de sprijin, introducerea de podețe tubulare, reabilitarea sau construirea unor parapete, reprofilarea rigolelor neprotejate și refacerea completă a semnalizării rutiere.

Banii pentru toate aceste lucrări vor veni prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Cel mai probabil, turiştii nu vor circula în acest sezon cald prin zonele de îmbăiere de la Secu, dar anul viitor pare a fi unul cu drum ca-n palmă!