Reabilitare abia în 2 ani! Un milion de euro pentru lucrări la uzina de apă nr. 3 a Lugojului

Una dintre cele trei uzine de apă ale municipiului Lugoj are șanse mari de retehnologizare, după un proiect depus de Primăria Lugoj la Compania Națională de Investiții.

Uzina de apă nr. 3 a Lugojului are șanse bune să primească, în sfârșit, după ani de așteptare, o finanțare guvernamentală de aproximativ 1 milion de euro pentru reechipare și aducerea sistemelor de pompare și filtrare la standarde moderne. Proiectul tehnic depus de către Primăria Lugoj la mijlocul lunii decembrie, la CNI, se află pe lista de sinteză și având în vedere că au fost parcurse toate etapele documentației necesare, ar putea trece rapid pe lista de finanțări.

„Obiectivul principal al acestui proiect este aducerea și utilizarea ultimelor tehnologii pentru sistemul de filtrare, cu scopul de a îmbunătăți calitatea apei livrate în rețeaua municipală. În acest sens este prevăzută construirea unei stații noi de tratare supraterană de 268 m.p. De asemenea, vor fi realizate încă două bazine de înmagazinare de 120, respectiv 500 m.c., uzina dispunând la ora actuală doar de un bazin de 300 m.c. Noi sperăm să primim banii pentru proiect și după ce vor fi parcursă și etapa de scoatere la licitație, spre sfârșitul lui 2021 să poată fi demarate lucrările, care sunt estimate să dureze circa un an. Separat de acest proiect vom aloca bani de la bugetul local pentru lucrări de deznisipare a forajelor din care este captată apa.”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Uzina 3 a fost construită în anii ’80 pe strada V. Babeș, pe baza a șapte puțuri de adâncime forate, aflate în prezent într-un grad mai mic sau mai mare de colmatare. Obiectivul alimentează cu apă cartierul Bocșei și cartierul Mondial și ajută la echilibrarea presiunii de apă în sistemul municipal. Din cauza lipsei investițiilor în modernizare, lugojenii care sunt alimentați direct din această uzină reclamă mereu calitatea necorespunzătoare a apei, problema fiind accentuată pe perioada verii, când se simte un pronunțat miros de baltă din cauza tratării necorespunzătoare. În sectorul de oraș deservit de uzina trei există mai multe capete de coloană care trebuie spălate periodic sub presiune, pentru reducerea bacteriilor.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/