Razie pe străzile Caransebeşului! Primarul Felix Borcean, cu polițiștii în „zonele infracţionale” ale orașului

Primarul municipiului Caransebeş s-a ţinut de promisiunea făcută în urmă cu o săptămâna şi a organizat o acţiune pe timp de noapte menită să-i ofere informaţii certe cu privire la siguranţa municipiului, la liniştea publică, la consumul de droguri în rândul tinerilor şi la mizeria lăsată pe străzi de gugulani.

Razia a vizat locurile cunoscute de poliţişti ca fiind un posibil risc şi anume Teiuş, Valea Cenchii, Pipirig, Balta Sărată. Tinerii găsiţi au fost identificaţi şi li s-a explicat că nu trebuie să piardă vremea în zone întunecate, la ore foarte târzii pentru că pot apărea pericole. Primarul Felix Borcean a reacţionat ca un părinte pentru tinerii depistaţi în aceste zone, multora dintre ei fiindu-le profesor la școală. Edilul i-a întrebat dacă părinţii lor ştiu că pierd ore bune din noapte în aceste zone, fumând şi consumând băuturi alcoolice.

În cele trei ore petrecute pe străzi alături de organele de ordine, primarul a fost nevoit să meargă şi la solicitări venite pe numărul de urgenţă 112 la care au răspuns poliţiştii, solicitări care, până la urmă, nu s-au dovedit urgenţe, dar la care Poliţia trebuie să răspundă.

„Oamenii trebuie să facă diferenţa între o urgenţă şi o situaţie uşoară de risc. S-a sunat la 112 pentru că un bărbat încerca să scoată bani din bancomat şi i s-a părut suspect că altă persoană se uita cam ciudat la el sau un cetăţean nu şi-a găsit telefonul mobil, după care a sunat că l-a găsit şi mai târziu, la o oră distanţă, că s-a trezit singur în casă după ce a invitat nişte necunoscuţi în locuinţă. În tot acest timp, la adevăratele urgenţe poliţiştii ar putea întârzia pentru că şi-au pierdut vremea cu nimicuri”, a menţionat primarul Borcean.

Edilul oraşului a mai adăugat că a fost şi un caz de solicitare a intervenţiei oamenilor de ordine în cartierul Şesu Roşu, după ce mai mult de 20 de persoane, prieteni şi vecini, petreceau în faţa blocului la ora 2 noaptea. Doi dintre organizatori, aflaţi în stare avansată de ebrietate, au fost invitaţi la sediul Poliţiei Locale în vederea sancţionării pentru tulburarea liniştii publice.

Concluzia primarului Borcean în urma raziei la care a luat parte este că municipiul Caransebeş este totuşi un oraş liniştit şi sigur.

„Analizez că, pe o scară de la 1 la 10, Caransebeşul se află undeva între 8 şi 9 ca siguranţă. Nu am văzut incidente care să-mi trezească o îngrijorare extraordinară, însă este o primă noapte şi nu poate fi edificatoare. M-a surprins numărul de tineri hoinari şi mă gândesc ce-or spune părinţii lor, oare dorm liniştiţi noaptea? Sau poate sunt plecaţi la muncă în străinătate şi sunt lăsaţi în grija rudelor… Cert este că este un fenomen cu care ce confruntăm de mai mulţi ani. Am rămas impresionat de numărul mare de solicitări de urgenţă şi constat că în Caransebeş se lucrează şi pe timp de noapte chiar şi cu un personal redus atât din partea Poliţiei Naţionale, cât şi Poliţiei Locale”, ne-a declarat primarul Caransebeşului, Felix Borcean.

 

Edilul oraşului de pe Timiş şi Sebeş ne-a declarat că acţiunea de astă noapte nu este una singulară, astfel de razii vor fi intensificate şi extinse şi în zonele unde nu s-a putut ajunge luni noaptea.