Razie a poliţiştilor în Timişoara şi împrejurimi

Poliţiştii timişeni au efectuat ieri o razie în Timişoara şi în comunele limitrofe şi au aplicat amenzi în valoare de peste 65.000 de lei pentru diferite abateri.

În timpul acţiunii, au fost verificate 527 de autovehicule, legitimate 1.204 de persoane şi 181 de societăţi comerciale controlate. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a lor este de 65.590 de lei. De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni.

„În data de 22 august, poliţiştii timişeni împreună cu poliţiştii locali, jandarmi, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul reprezentanţilor din cadrul Primăriei au acţonat pentrz îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier pe raza municipiului şi în comunele limitrofe.

Efectivele au acţionat pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea personelor predispose la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc  autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă şi creşterea elementului poliţienesc, precum şi pentru verificarea respectării prevederilor în contextul Legii 55/2020 atât pe domeniul public cât şi în incinta societăţilor comercile”, transmit reprezentanţii IPJ Timiş.

Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 18 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare. La acţiune au participat 91 de lucrători de poliţie, 23 de poliţişti locali, 14 jandarmi, 2 lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 2 reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi 2 reprezentanţi ai Primăriei.